2019-05-23 10:07:53

Kazališna družina na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva

Kada je stigla obavijest da smo pozvani na FDGS u Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, nitko nije bio ponosniji od nas. To je bila potvrda da je  jednogodišnji trud zaista vidljiv.No, mi smo „podebljali“ probe kako bismo se u Zagrebu predstavili u najboljem izdanju. Doradili smo scenu, upotpunili kostime. U srijedu 15. svibnja 2019., u 03.30 krenuli smo put glavnoga nam grada jer svojom izvedbom otvaramo Festival u 9.00 sati.

Dogovoreno je da ponesemo jastučiće da se u autobusu još dobro naspavamo, ali uzbuđenje je bilo toliko da nitko, baš nitko nije oka sklopio. Učiteljice Sanda, Ana i Zorica, s pripravnicama Marijom i Dorom su to iskoristile pa su budne glumce, pjevače i plesače već u 5.00 sati počele odijevati, šminkati i upjevavati.

Spremni, ali nenaspavani stigli smo u Zagreb. Doslovno smo iz autobusa uletjeli na pozornicu na tonsku probu, a odmah potom i izveli svoj mjuzikl „ Čarobnjak iz Oza“.

Bili smo ustinu zadovoljni. Ispalo je sve kako smo i planirali.

Pogledali smo i izvedbe ostalih izvođača iz cijele Hrvatske i dočekali proglašenje i dodjelu nagrada i uz ime naše škole čuli: 1. nagrada/3. mjesto!!!

Nije loše, zar ne!?

Odlučili smo se i sami nagraditi u susjednom Avenue Mallu u McDonald'su.

Zabavili smo se, družili, naučili nešto novo, ručali, pokisli, šetali...

Zahvaljujemo ravnatelju Krešimiru Ćosiću na potpori - moralnoj i financijskoj;  Odsjeku za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež Grada  Osijeka te sponzorima koji su nam omogućili prijevoz i okrijepu tijekom puta.

Fotografije možete pogledati ovdje


Osnovna škola August Šenoa Osijek