2019-06-07 14:59:12

Primili smo certifikat za odrađeni projekt “Veliki lov na biljke” (The Great Plant Hunt)

Ove školske godine uključili smo se u projekt “Veliki lov na biljke“, edukativni projekt Ekoškola i Toyote. Organizatori projekta su Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmental Education – FEE) i Toyota Motor Europe zajedno s The Royal Botanic Gardens, Kew te nacionalnim koordinatorima programa Ekoškole u zemljama sudionicama.

Projekt je usredotočen na biološku raznolikost s posebnim naglaskom na biljkama i njima pridruženim vrstama. Veliki lov na biljke namijenjen je djeci u dobi od 5 do 11 godina, a glavni cilj projekta je obrazovati djecu o biološkoj raznolikosti, njenoj važnosti te ih poticati na pozitivno djelovanje. Projekt se temelji na odgojno-obrazovnim principima Zaklade za odgoj i obrazovanje (FEE), a sadrži i praktični dio, aktivnosti koje se temelje na materijalima razvijenim u Royal Botanic Gardens, Kew.

Nakon što smo odradili sve postavljene zadatke i korake na Državnoj svečanosti  Ekoškola koja je održana 10. svibnja 2019. u Zagrebu našim učiteljicama Biljani Pavić i Anici Bokor te školi i djeci uručen je certifikat o sudjelovanju u ovom hvale vrijednom međunarodnom projektu.

 

mr.sc. Biljana Pavić

Anica Bokor,prof.


Osnovna škola August Šenoa Osijek