2019-06-07 15:27:13

Sudjelovali smo na Festivalu znanosti

I ove godine u vremenu od 08. do 13. travnja 2019. održao  se  FESTIVAL ZNANOSTI, 17. po redu u organizaciji British Councila, Tehničkog muzeja Nikola Tesla iz Zagreba i hrvatskih sveučilišta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.Tema Festivala znanosti 2019. bila je „BOJE“.

Ovo je bila  izvrsna prilika za popularizaciju znanosti, programa i projekata pojedinih odjela, centara,  skupina i pojedinaca znanstvenika iz različitih znanstvenih područja rada.

I naši ekolozi i učiteljica Biljana Pavić  ponovo su se uključili u brojne aktivnosti  na Festivalu znanosti na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Njihov domaćin bila je  izv. prof. dr. sc. Anita Pichler.

Edukativan i zanimljiv   program ''Odvoji po boji''  na poziv prof.dr.sc. Irelle Bogut s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u suradnji sa studentima Ranog predškolskog odgoja i obrazovanja, na reciklažnom dvorištu Jug II u prostoru ekološko-edukacijskog centra, održale su  učenicima osnovnih škola  voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša Tihana Škugor iz Unikoma i mr.sc. Biljana Pavić.
 Djeca  su  naučila  kako pravilno odvojiti otpad na mjestu njegova nastanka i provjerila  znaju li u koju posudu odložiti koju vrstu otpada (papir, staklo, plastika…). 
Učenici su pokazali zavidno znanje i razinu ekološke osviještenosti, a kao posebne gošće sudjelovale su i studentice iz Portugala koje se obrazuju na Veleučilištu u Velikoj Gorici te njihova mentorica izv.prof.dr.sc. Sanja Kalambura.

mr.sc. Biljana PavićOsnovna škola August Šenoa Osijek