2019-09-27 09:34:30

Prvašići učili o sigurnosti u prometu

U sklopu akcije ''Poštujte naše znakove'' policijski službenik Postaje prometne policije Osijek održao je predavanje učenicima prvih razreda naše škole o osnovama ponašanja u prometu. Službenik Hrvatskog autokluba je u sklopu  tradicionalne prometno-edukativne akcije „Sigurno u školu s HAK-om“ učenicima prvih razreda održao predavanje Sigurnost u prometu.

Dana 17. rujna 2019.god. u sklopu prometno-edukativne akcije službenik HAK-a učenicima prvih razreda održao je predavanje o sigurnosti u prometu. Učenici su već znali odgovore na mnoga pitanja, primjerice što moramo učiniti prije nego prelazimo cestu, gdje je najsigurnije prelaziti cestu ili što znači crveno svjetlo na semaforu.


Poredani u školskim klupama prvašići su budno pratili predavanje o sigurnosti u prometu. Prometnik je učenicima podijelio bojanke „Sa Zebrom sigurno u školu“ koje će vrlo rado bojati i uz njih učiti kako se pravilno ponašati u prometu.


Dana 23. rujna 2019.god. učenicima prvašićima održano je predavanje prometnog policajca o prometnoj kulturi i značenju prometnih znakova. Policajac se učenicima predstavio kao prijatelj i pomagač, što je važno znanje za dječje sigurno sudjelovanje u prometu. Policajac je na predavanje stigao u službenoj policijskoj odori te na taj način dodatno zaokupio pozornost i zanimanje učenika. Spremno su odgovarali na sva postavljena pitanja i pokazali veliko predznanje o sigurnosti u prometu. Prometnik je učenicima darovao kabanicu u uočljivoj žutoj boji kako bi bili sigurniji u prometu, a ujedno i zaštićeni od jesenskih kiša.
Sada prvašići mogu biti sigurniji u prometu.

Galerija fotografija dostupna je ovdje.

 

Učiteljica:
Jasenka Matijević


Osnovna škola August Šenoa Osijek