2020-05-11 09:56:54

Upisi u prvi razred (šk.god.2020./2021.)

Poštovani roditelji,

Ministarstvo zdravstva je zavodima za javno zdravstvo poslalo dopis o nastavku planiranih aktivnosti vezanima uz upis djece u prvi razred za školsku godinu 2020./2021.

U privitku prosljeđujemo poruku Službe za školsku medincinu, kao i obrasce koje je potrebno ispuniti i donijeti na pregled kod školskog liječnika.

O nastavku provedbe ostalih aktivnosti roditelji će biti obaviješteni na vrijeme. 

Poštovani roditelji,

 

 Služba za školsku medicinu od 11. svibnja 2020. godine nastavlja s liječničkim pregledima djece prije upisa u prvi razred osnovne škole. Rad u ambulanti organiziran je sukladno uputama i mjerama zaštite HZJZ-a :

Mi ćemo roditelje kontaktirati za nove termine dolaska. Pregledi će se obavljati od svibnja do 31.kolovoza 2020. god. budući da zbog pridržavanja mjera možemo napraviti manji broj pregleda dnevno.

Podsjećamo, jedino zdravi mogu pristupiti pregledu. Febrilni i s respiratornim tegobama neće biti primljeni. Na pregled dolazi dijete u pratnji samo jednog roditelja u točno navedeni termin. Na ulazu u ustanovu mjerit će se temperatura, djetetu i roditelju u pratnji. Obavezna je dezinfekcija ruku prije ulaska u ordinaciju.

Roditelj prije pregleda djeteta treba:

-  ispuniti izjavu da nisu prema svom saznanju bili u riziku od zaraze korona virusom

-  popuniti obrazac s podacima o djetetu 

Na pregled ponijeti prikupljenu dokumentaciju.

 

 Ono što roditelji nisu uspjeli prikupiti naknadno će dostaviti. Nije potrebno sada ići vaditi krv u laboratorij. Na pregled ne treba donositi mokraću. Prema preporuci HZJZ-a, cijepljenje djece na pregledu za upis u školu provodi se prema kalendaru cijepljenja ( MPR i  IPV) – protiv ospica, rubeole, zaušnjaka i dječje paraliza.

 

   Za sva pitanja možete se javiti na e-mail:   zzjz.ambulanta3@gmail.com

                                                                                  Tel:   031/225-752

 

S poštovanjem,

 

Mario Grgurić, dr. med.

Mirna Pandurić, med. sestra

 

 

 

 


Osnovna škola August Šenoa Osijek