2020-09-02 10:10:27

Organizacija rada škole u šk. god. 2020./2021.

Dragi roditelji,  
                                                                                                   
drago nam je što je Vaše dijete postalo našim učenikom/učenicom i učenikom/učenicom naše škole i što ćemo sljedećih nekoliko godina zajedno sudjelovati u njegovom odgoju i obrazovanju i  u razvoju njegove osobnosti.
Početak školovanja za dijete je jedno od najznačajnijih razdoblja u njegovom životu. Od sada će se pred dijete iz dana u dan postavljati sve veći zadaci. Ono će upoznavati mnogo novih osoba - vršnjaka i odraslih, brzo će širiti svoja znanja o svijetu oko sebe i o sebi samome. Dijete će u školi naći brojne prilike za provjeru svojih sposobnosti i njihovo razvijanje. Naša je zajednička obveza omogućiti mu svestrani razvitak, stvaranje pozitivne slike o sebi, izgradnju povjerenja u sebe i svoje mogućnosti, kao i povjerenja u ljude. Do početka školske godine ostalo je još nekoliko dana. Nemojte ih ispuniti učenjem čitanja i pisanja – to prepustite nama, no možete s djetetom prošetati nekoliko puta od kuće do škole ili autobusne stanice kako bi što prije naučili samostalno dolaziti u školu.

Pred nama je početak nove školske godine i  veliki izazov organizacije nastave za razrednu i predmetnu nastavu prema uputama koje smo dobili od HZJZ-a. S obzirom na to, molimo Vas, da se upoznate s dva dokumenta na temelju kojih će biti organizirana nastava u sljedećoj školskoj godini.  Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. i  Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19.

Prvi nastavni dan u školskoj godini 2020./2021. je u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine. Nakon razmatranja svih mogućnosti kako organizirati nastavu, a da se pritom poštuje potrebna distanca, donesene su sljedeće odluke. Učenici prvog i drugog razreda nastavu će pohađati svaki dan u jutarnjoj smjeni, s početkom u 8 sati. Prvi nastavni dan roditelji učenika prvih razreda trebaju dovesti djecu u školu: 1.a razred u 9 sati na glavni ulaz, 1.b razred u 10 sati na stražnji ulaz iz školskog parka. Učiteljice će povesti učenike u učionicu, a roditelji će pričekati oko 30 min i zatim ići kući. Shodno tome, prvi dan škole neće biti organiziran produženi boravak!
Svim
učenicima će odmah u ponedjeljak biti podijeljeni udžbenici.
Od utorka učenici prvih razreda dolaze u školu na iste ulaze 15 minuta prije početka nastave. Prva tri tjedna za sve učenike prvih razreda je pripremno razdoblje i nastava traje do 10,30 h bez obzira na raspored sati. Nakon nastave možete ih čekati na njihovom ulazu. Molimo Vas da ne ulazite u školu te da se pridržavate rasporeda ulaska i svih ostalih preporučenih mjera jer na taj način štitimo vlastito zdravlje i zdravlje svojih obitelji. Svako jutro roditelji trebaju djeci izmjeriti temperaturu i upisati je u jednu bilježnicu koju će učenici držati u torbi i svaki dan pokazati u školi. Molimo roditelje da ne šalju djeteta/učenika u školu ukoliko ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperature, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje ). Ako se znakovi bolesti jave tijekom boravka u školi, učiteljice će učenika izolirati u prikladnoj prostoriji te odmah nazvati roditelje koji su dužni doći po dijete u najkraćem roku. Ulazna vrata škole će biti zatvorena/zaključana i otvarat će se na poziv zvonom. Roditelji/skrbnici ulaze u prostor škole samo u izuzetnim situacijama. Produženi boravak kreće od utorka te će se održavati nakon nastave. Također, od utorka kreće i užina. Roditeljski sastanak održat će se prvih dana nastave i tada ćete dobiti više informacija oko polaska u školu, organizacije rada, potrebnog  pribora, obveza itd. S detaljnim uputama će svi učenici biti upoznati prvi nastavni dan od strane svojih razrednika. Prijevoz učenika putnika odvijat će se kao i prošlih godina. Dogovori oko termina polazaka autobusa je trenutno u dogovoru, stoga pozivamo roditelje da redovito prate internetsku stranicu na kojoj će biti pravovremeno obaviješteni o rasporedu vožnji.

Organizacija rada za ostale razrede je sljedeća: učenici 3., 5. i 7. razreda pohađat će nastavu prvi tjedan u prijepodnevnoj smjeni, a učenici 4., 6. i 8. razreda u poslijepodnevnoj smjeni, s početkom u 14h. Smjene će se nadalje po tjednima smjenjivati, osim za učenike prvog i drugog razreda!

Za 2., 3. i 4. razrede predviđeno je da prvi dan škole budu u školi 2 sata, a učenici predmetne nastave 3 sata. Svi učenici dužni su od utorka nositi papuče jer će se preobuvati prilikom ulaska u školu. Također, molimo sve učenike putnike i učenike predmetne nastave da prvi nastavni dan dođu u školu sa svojim maskama, kada ćemo im podijeliti zaštitne maske koje su osigurane od grada Osijeka. Učenici razredne nastave, prema dobivenim uputama ne moraju nositi maske.

Svi učenici će tijekom pohađanja nastave biti u jednoj učenici, pa i za vrijeme užine. U nastavku slijedi raspored učionica za predmetnu nastavu te popis ulaza na koji će učenici ulaziti u školu. O svim dodatnim informacijama i preporukama bit ćete pravodobno obaviješteni te Vas pozivamo da i dalje redovito pratite internetsku stranicu škole na kojoj ćemo objaviti sve obavijesti i izmjene.

5.a – likovna kultura – stražnji ulaz kod dvorane

5.b – geografija – stražnji ulaz kod dvorane

6.a –likovna kultura – stražnji ulaz kod dvorane

6.b – geografija – stražnji ulaz kod dvorane

7.a – biologija – glavni ulaz

7.b – matematika – glavni ulaz

8.a – biologija – glavni ulaz

8.b – matematika – glavni ulaz

 

Pred nama je još jedna izazovna školska godina, no vjerujemo da ćemo je međusobnim uvažavanjem, zalaganjem i povjerenjem uspješno svladati.

Želimo Vam uspješnu školsku godinu!


Osnovna škola August Šenoa Osijek