2022-10-24 08:12:00

Uključimo se u međunarodni projekt Running out of time

Ove jeseni krenula je štafetna utrka pod nazivom Vrijeme nam istječe - Running Out of Time od Glasgowa u Škotskoj (grad domaćin COP26) do Sharm el-Sheikhau Egiptu (grad domaćin COP27) koja će trajati 38 dana i noći i biti će to najduža
neprekinuta štafetna utrka ikada održana. U središtu ovog događaja su mladi ljudi u školama diljem svijeta. Cilj je da se na COP27 (Konferenciju Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama)  dođe uz podršku velikog broja mladih čiji se glasovi ne mogu zanemariti.

U tom velikom broju glasova mladih bit će i glasovi učenika i djelatnika naše škole, a  sve uz vodstvo i organizaciju školskih koordinatorica međunarodnog programa Eko škole, učiteljica Anice Bokor i Biljane Pavić.

Uključimo se i mi simbolično u ovu trku u srijedu 26. 10. 2022. u 10.40 sati u školskom parku. Po 5 predstavnika odjela optrčat će oko škole noseći štafetu s porukom mladih svjetskim čelnicima. Nacrtajte i plakate ( dva po odjelu) s porukama o čuvanju našega planeta. Vidimo se na startu utrke - školsko nogometno igralište.

 

Vrijeme nam istječe - Running Out of Time je 7767 km duga neprekidna štafetna utrka od Glasgowa do Sharm el-Sheikha trajat će 38 dana i noći i bit će najduža neprekinuta štafetna utrka ikada održana, a organizirana radi promocije borbe protiv klimatskih promjena!

Štafeta je započela 30. rujna 2022., a kroz Hrvatsku je prošla 19. i 20. listopada 2022. Utjecaj klimatskih promjena na naš planet najviše će osjetiti mladi i buduće generacije. Poruku hrvatske djece i mladih prenijeli su polaznici Ekoškola od Bregane do Slavonskog Broda!

Pomozite nam ovu poruku prenijeti svjetskim čelnicima na COP27 tako što ćete svojim glasom poduprijeti poruku koju štafeta prenosi!

 

Pročitajte i podržite poruku https://running-out-of-time.com/message/ 

 

Školske koordinatorice

 Programa Eko-škole:

Anica Bokor i Biljana PavićOsnovna škola August Šenoa Osijek