2022-11-16 14:56:45

Sudjelujemo na 4. Milenijskom natjecanju

I ove godine sudjelujemo na Milenijskom natjecanju koje će se ove godine održati po četvrti puta. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije nacionalno je i međunarodno natjecanje organizirano za učenike i studente iz Republike Hrvatske i inozemstva. Natjecanje je oblikovano po pedagoškim i metodičkim standardima, a održava od 30.11. do 2.12. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Našu školu predstavit će Katja i Katarina, učenice 5.b razreda sa svojim projektom Glagoljica koji predstavlja kreativno i vizualno rješenje jednog od zadataka koji odgovara na pitanje kako širiti glagoljicu u novom mileniju kroz jedan ili više sektora kreativne industrije. Učenice mentorira učiteljica informatike Ivana Vezjak.

Tema animacije je glagoljica. Radi se o dva latinična slova A i L koja su u šetnji šumom upoznala neobičnog prijatelja, glagoljično slovo i naučila ponešto o glagoljici.  Ovu animaciju napravile smo u programu Scratch koji omogućava programiranje na jednostavan i zabavan način. Animacija također ima i mogućnost učenja pisanja glagoljice.

Njihov projekt možete pogledati ovdje.

Više detalja o samom projektu možete pronaći na službenoj stranici projekta: http://milenijsko.efos.hr/

 


Osnovna škola August Šenoa Osijek