preskoči na sadržaj

Osnovna škola August Šenoa Osijek

 > Projekti
 

 BOPIN PROJEKT

 „EDUKACIJOM DO ZDRAVLJA“

 

Ove godine u suradnji s BIOPOM na našoj školi proveden je projekt „Edukacijom do zdravlja“. Vodila ga je dipl.ing.agr. Irena Steiner, a u njemu su sudjelovali učenici 2.b i 3.r i

 njihove učiteljice Jasminka Sahula i Biljana Pavić. Projekt se sastojao od tri etape. U prvoj etapi učenici su posjetili eko-imanje Orlov put u Bilju u vlasništvu Gorana Gusaka. Tamo su se djeca mogla upoznati s ekološkim uzgojem jabuka, krušaka, kupina, rajčica i paprike. Vidjeli su i brojne domaće životinje te kušali eko ajvar, džem od kupina i sok od jabuka koji su proizveli njihovi domaćini. U drugoj etapi gđa Steiner  je upoznala  na zanimljiv i slikovit  način učenike s piramidom pravilne prehrane i njezinim elementima. Nakon toga uslijedila je radionica izrade piramide pravilne prehrane u skupinama. Svi su se marljivo i aktivno uključili u  izradu, a voditeljica se nije mogla odlučiti za najbolju jer su sve bile veoma kreativno izrađene.

Sudionici projekta – djeca kušali su integralno pecivo koje je ispekao aljmaški pekar Siniša Vladić, pili sok od marelice proizveden na  gospodarstvu gospodina Zorana Županića iz Kotline te kušali eko jabuke uzgojene na gospodarstvu gospođe Marice Jug iz Nize.

Voditeljica projekta gđa. Steiner naglasila je  kako djeca u skoro svim zemljama zapadne Europe imaju upravo u svojim školskim kuhinjama hranu proizvedenu na ekološki način i da žele barem jedan mali korak ka tome učiniti i za naše mališane. Stoga se i Osječko-baranjska županija uključila  u ovaj projekt financirajući ga.

U trećoj fazi projekta provedena  je edukacija roditelja na roditeljskom sastanku s dvije teme vezane uz pravilnu prehranu djece.

NAŠA ŠKOLA

Program Eko-Škole

Priloženi dokumenti:
Vizija i misija skole.ppt

Raspored informacija

Razredne obavijesti

   

   

   

   

Raspored zvonjenja

LATINSKE IZREKE
untitled

Školski facebook

Izvannastavne aktivnosti

ANKETA
Koliko vremena dnevno provedeš na internetu?


Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola August Šenoa Osijek / Drinska 14, HR-31000 Osijek / os-asenoa-os.skole.hr / ured@os-asenoa-os.skole.hr
preskoči na navigaciju