Datum objave: 31. svibnja 2024.
Kategorija: eTwinning | Informatika

eTwinning projekt: Loop&Art Adventures: Unplugged coding activities

Učenici 4.a razreda su u sklopu nastave informatike sudjelovali u eTwinning projektu Loop&Art Adventures: Unplugged coding activities. Kroz 10 različitih aktivnosti, učenici su razvijali računalno i logičko razmišljanje, kreativnost i suradnju. Kroz projekt smo također imali prilike razvijati i svoje prezentacijske vještine te timski rad.

Ovaj projekt vodila je njihova učiteljica informatike Ivana Vezjak. U nekoliko projektnih zadataka radili smo u timu s učenicima iz drugih država, a kroz video sastanke učenici su upoznali svoje vršnjake iz Grčke, Turske i Portugala.

Svaka od 10 aktivnosti sadržavala je upute tj. naredbe za izradu jednog crteža koji sadrži naredbe ponavljanja. Učenici su kroz izrade crteža upoznali algoritamsku strukturu ponavljanja te naučili prepoznati uzorke koji se ponavljaju.

Više o samom projektu i projektnim aktivnostima kao i izložbu završinh radova možete pogledati na: https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning/projects/loop-art-adventures-artistic-unplugged-coding-kids/twinspace/pages/e-safety-project-policy

Pročitajte još

Prvašići – prvi dan nastave

Prvašići – prvi dan nastave

Poštovani roditelji i dragi učenici, želimo vam sretan početak školske godine i donosimo nekoliko važnih informacija potrebnih za uspješan početak nastavne godine. Učenici 1. razreda će, u pratnji roditelja/skrbnika, doći u školu...

Skip to content