Učenici 6.a u pratnji učiteljica Sandre Štiks i Ivane Vezjak sudjelovali su na radionici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u sklopu obilježavanja Tjedna mozga na radionici Hrana i naš mozak. Voditeljice su bile Ana Amić i Ivana Sović.
Učenici su imali priliku na zanimljiv način vidjeti i čuti kako konzumacija različite hrane utječe na mozak, kratkoročno i dugoročno. Ispitivali su ima li neka namirnica masti ili škrob. Izrađivali su tortilje sa slanim i slatkim nadjevom.
Zaključili smo da iako naš mozak više voli nezdravu hranu, potrebno je mijenjati prehrambene navike malo po malo i činiti male promjene. Ako tri šake slatkiša zamijenimo jednom šakom, ako jednom u tjedna dana probamo i uvedemo u prehranu jednu novu namirnicu, vrlo brzo će naš organizam funkcionirati puno bolje.
Bilo nam je jako zanimljivo i na kraju smo kušali različito voće i povrće, preljeve za tortilje i same tortilje koje možemo u kratkom vremenu pripremiti za npr. doručak. Jer doručak je jako važan.
Galerija fotografija dostupna je ovdje.