preskoči na sadržaj

Osnovna škola August Šenoa Osijek

 > Naslovnica

Jesen u Šenoi

Autor: Administrator , 25. 10. 2023.

Brojnim zanimljivim aktivnostima u našoj školi obilježili smo jesen. 18. listopada 2023. prikladno smo u sklopu programa Ekoškole obilježili Dan kravate. Učenici i učitelji sudjelovali su u obilježavanju ovoga dana noseći kravate u raznim bojama i dizajnima, njegujući time hrvatsku kulturu i tradiciju.

Kravata se smatra izvornim hrvatskim proizvodom, a ujedno je univerzalni simbol otmjenosti i kulture odijevanja. Kravata se raširila po Europi tijekom 17. stoljeća zahvaljujući hrvatskim vojnicima koji su je nosili tijekom Tridesetogodišnjeg rata, a Francuzi su među prvima prihvatili ovaj trend, nazivajući je “cravate” u njihovom jeziku.

Upravo je 18. listopada proglašen Danom kravate jer je na taj datum 2003. godine izvedena instalacija Kravata oko Arene u Puli. U predvorju škole također smo prigodno uredili pano i svi skupa fotografirali. Obilježavanje Dana kravate organizirale su učiteljice Anica Bokor i Biljana Pavić.

Dana 19. listopada 2023. u našoj smo školi svečano obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.  

Učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama Mirnom LišnićJasenkom Matijević, Mirtom Ćosić, Ljiljanom Opančar i Jasnom Novotni,  te vjeroučiteljicama s. Vianeom Pezer i Ružicom Papić i knjižničarkom Anicom Bokor pripremili su stihove i kratke priče o kruhu i plodovima zemlje. Ton majstorica bila je učiteljica Sanda Lukenda. 

Učenici 6.a,b razreda molili su desetinu krunice uz Milijune djece koji danas mole za mir. Učenik 8b. razreda Dario Kovačić  na saksofonu izveo je pjesmu Prinosimo kruh.  

Uz jesenske plodove i pune košarice zahvalili smo zemlji što nas hrani i čuva. Župnik vlč. Vlado Delić je izmolio zahvalnu molitvu za primljena dobročinstva te blagoslovio učenike, sve učitelje, tehničko osoblje te plodove koje su učenici pripremili zajedno sa svojim razrednicima, uz zajedničko moljenje molitve Oče naš.  

Nakon programa učenici su se uputili u učionice zajedno sa svojim košarama punih krušnih plodova i zajedno blagovali.  

 Dan ekoškole posvetili smo 20. 10. 2023. jabuci-kraljici voća. Brojnim aktivnostima učenici su zajedno sa svojim učiteljima na zanimljiv i kreativan način obilježili ovaj dan. Školom se širio zamamni miris jabuka, palačinki, smootija i drugih delicija od jabuka. Učenici su se veselili i soku od jabuka i brojnim igrama kao što su Lov na jabuke, Križić-kružić, štafetnim igrama, jabučnim pitalicama, ....

Obilježavanje Dana ekoškole organizirale su školske koordinatorice programa Eko-škole, učiteljice Anica Bokor i Biljana Pavić.

Galerija fotografija dostupna je ovdje.

Školske koordinatorice programa Eko-škole:

Anica Bokor,

Biljana Pavić

i s.Vianea

 

 
NAŠA ŠKOLA

Program Eko-Škole

Priloženi dokumenti:
Vizija i misija skole.ppt

Raspored informacija

Razredne obavijesti

   

   

   

   

Raspored zvonjenja

LATINSKE IZREKE
untitled

Školski facebook

Izvannastavne aktivnosti

ANKETA
Koliko vremena dnevno provedeš na internetu?


Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola August Šenoa Osijek / Drinska 14, HR-31000 Osijek / os-asenoa-os.skole.hr / ured@os-asenoa-os.skole.hr
preskoči na navigaciju