preskoči na sadržaj

Osnovna škola August Šenoa Osijek

 > Naslovnica

Osnovna škola August Šenoa obilježila je 50. godina rada

Autor: Administrator , 28. 5. 2019.

U prepunoj školskoj sportskoj dvorani, 22. svibnja 2019. u 18:00 sati održana je svečana priredba povodom obilježavanja pedeset godina postojanja škole pod nazivom „Školski vremeplov“.

Bila je to vesela i zaigrana priredba, možda pomalo neobična, jer su u njoj sudjelovali učenici, učitelji i bivši učenici, ali i neke naše domaće zvijezde  koji su zajedničkim snagama pokušali publiku vratiti u neka prošla vremena, ali i povezati ih s današnjim vremenom. Bio je to pravi mali vremeplov koji nas je doveo iz prošlosti u budućnost.

Priredba je počela himnom nakon koje su uslijedili pozdravni govori  ravnatelja Krešimira Ćosića, zamjenice gradonačelnika Žane Gamoš, te izaslanika Ministarstva obrazovanja Stjepana Čuraja.

Nakon toga su učenici koji kao izborni predmet  uče njemački jezik u suradnji s malim zborom otpjevali Odu radosti na njemačkom jeziku, a pod vodstvom učiteljica Anele Pejić i Tihane Bućanac.

Tko su zapravo naši učitelji?  Žive li oni u školi ?  Znaju li sve na svijetu? Na ta vrlo teška i zbunjujuća pitanja pokušali su odgovoriti  učenici 4.b razreda svojim  igrokazom Naša učiteljica koji je s njima uvježbala učiteljica Jasenka Matijević.

Učenici  4.a razreda su nam  se predstaviti plesom Ne rugaj se koji je nastao u jednoj radionici tijekom  procesa stjecanja statusa UNICEF-ove škole nulte tolerancije na nasilje, a uvježbala ih je učiteljica Mirna Lišnić.

Učenice trećih razreda Marija Kelava, Dora Nebes i Lucija Dujić pod vodstvom učiteljice Jasne Novotni pisale su o svojoj školi promišljajući o njenom rođendanu i predstavile nam svoja literarna razmišljanja.

Osnovna škola je prvi dio puta kojega prelazimo. Učitelji pokušavaju usmjeriti učenike  te im pomažu pronaći onaj pravi  put. Učenici dramske skupine viših razreda su nam pokušali objasniti što je to pravi put  uz recitaciju Tvoja staza. 

Učenici često tragaju za znanjem, a jesu li ga uspjeli pronaći pogledali smo  u igrokazu Potraga za znanjem, također u izvedbi dramske skupine viših razreda pod vodstvom učiteljice Ivane Farkaš.

Pjesmom i plesom slavili smo  50.-ti rođendan naše škole.

Kako se to čuva tradicija i kultura našega zavičaja u kojem se naša škola razvijala i stasala pokazala  nam je  plesna skupina 3. razreda plešući Kelendare uz glazbenu pratnju tamburice Leona Jankovića, učenika 7. razreda , a koje je uvježbala učiteljica Ljiljana Opančar.

Vidjeli smo  kako se nekada plesalo, a vidjeli smo i  kako se to danas radi.

Iznimna nam je čast bila  pozdraviti naše goste iz  Plesnog kluba Broadway, koji su nam se predstavitli uz pjesmu Scooby Doo. Plesni klub vodi Dinko Blažević koji je  bivši učenik naše škole. U svome klubu okuplja brojne naše učenike. Nikada nije zaboravio na svoju školu te uvijek rado s nama surađuje i na tome mu veliko hvala.

Da našu školu svakodnevno čine boljom i asistenti koji nam pomažu na sve načine mogli smo vidjeti  u nastupu   asistentice u nastavi Eme Gregov  na gitari i učenice Korina Pavić   koja svira ukulele te učenica 3. a razreda koje su izvele pjesme Country Roads i Kad bi svi ljudi na svijetu.

Kako je nekada bilo teško i dosadno čitati lektiru, a kako se danas s njome nose učenici vidjeli smo u živahnoj plesnoj koreografiji plesne skupine trećih razreda uz pjesmu Grga Čvarak koje uvježbala  učiteljica Ljiljana Opančar.

Velika čast nam je bila što smo  na našoj priredbi mogli  pozdraviti i Ritmose, bubnjarsku skupinu u kojoj  sviraju naša učiteljica Tamara Glavaš i bivši učenik Evin Zorman, a u kojoj inače prevladavaju prosvjetni djelatnici.  Oni su nam pokazali kako se i učitelji znaju zabavljati . Zahvaljujemo im na predivnim trenucima koje su nam pružili.

To su pokazali i učitelji naše škole koji su svojim zajedničkim nastupom s pjesmom Wonderful World iznenadili prisutnu publiku.

Svjedočili smo i velikom glazbenom talentu naših učenika Dorje Ober, Ive Galjer i Leona Jankovića, te učenika u malom i velikom zboru koji su Otpjevali pjesme A Thousand years, te  pjesmu Who Wants To Live Forever kojom smo završili službeni dio našeg programa.  Naše mlade talente su pratili učitelj  Mario Pleša na  elek. gitari , učiteljica Tamara Glavaš  na bubnju, gosti iz Ritmosa :Evin Zorman,Mario Kodžoman,Tamara Janošević i Stella Vukadinović,  te učiteljica Tihana Bućanac na klavijaturama koja je ujedno zaslužna za sav glazbeni program ove naše priredbe.

Čuli smo  i vidjeli  kako zvuči kada učenici i učitelji udruže svoje snage i isprepletu svoja znanja i talente.

Nakon toga uslijedila su još neka iznenađenja.

Dogradonačelnica Žana Gamoš je u ime Grada školi poklonila prijenosno računalo, a zatim su uslijedili gosti iznenađenja Blanka Došen i Igor Delač koji su ovu večer učinili još posebnijom i hvala im na tome.

Posebno još želimo zahvaliti udruzi Snaga kulture koja nam je uz rad s našim učenicima napravila prekrasan vremeplov pa su se tako naši gosti osim priređenim programom i na taj način mogli prisjetiti nekih prošlih vremena.

Kako je to sve izgledalo možete pogledati u galeriji slika 1 i galeriji slika 2.

učiteljica Ljiljana Opančar
NAŠA ŠKOLA

Program Eko-Škole

Priloženi dokumenti:
Vizija i misija skole.ppt

Raspored informacija

Razredne obavijesti

   

   

   

   

Raspored zvonjenja

LATINSKE IZREKE
untitled

Jelovnik

 TJEDNI JELOVNIK: 

 

 

Školski facebook

Izvannastavne aktivnosti

ANKETA
Koliko vremena dnevno provedeš na internetu?


Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola August Šenoa Osijek / Drinska 14, HR-31000 Osijek / os-asenoa-os.skole.hr / ured@os-asenoa-os.skole.hr
preskoči na navigaciju