preskoči na sadržaj

Osnovna škola August Šenoa Osijek

Web 2.0 u nastavi

Dabar - razvijanje logičkog i računalnog razmišljanja

Autor: Administrator , 19. 10. 2016. 19:17

Hrvatska se uključila u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji učenje i razvoj računalnog razmišljanja čine zanimljivijim i dinamičnijim. Mnoštvu zadataka možete pristupiti s AAI@Edu.hr korisničkim identitetom preko CARNetovog sustava Loomen na poveznici: https://loomen.carnet.hr/auth/saml/login.php

 [više]

Matematika na dlanu

Autor: Administrator , 8. 9. 2016. 17:17

Portal Matematika na dlanu profesorice Antonije Horvatek sadrži mnoštvo nastavnih materijala za nastavu matematike. Materijali su kategorizirani po razredima, a postoje i kategorije dodatne/napredne matematike, dopunske nastave itd.

Poveznica: http://www.antonija-horvatek.from.hr/

 [više]

Različiti nastavni/izvannastavni sadržaji

Autor: Administrator , 23. 8. 2016. 20:15

Portal ArtMedia sadrži različite sadržaje za učenike i učitelje. Tu možete pronaći matematičke i logičke mozgalice, pitalice i zagonetke, memento karte za matematiku i hrvatski, interaktivni periodni sustav, slikovni rječnik za engleski i njemački jezik, mnoštvo kvizova za online provjeru znanja i još mnogo toga. Poveznica: http://artrea.com.hr/

 [više]

Office365 za nastavnike i učenike

Autor: Administrator , 10. 12. 2015. 19:13

Office365 besplatna je usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu. Ovdje u online okraženju možete koristiti MS Word, PowerPoint, Excel, OneNote te društvenu mrežu Yammer. Prijavljujete se sa svojim AAI@Edu.hr korisničkim podacima na poveznici: https://office365.skole.hr/

 [više]

Pet za net

Autor: Administrator , 28. 10. 2015. 13:56

Projekt Sigurnost djece na Internetu realizira se u suradnji nositelja OŠ Veliki Bukovec, partnera: OŠ Mate Lovraka, Nova Gradiška; OŠ Popovača; OŠ Gripe, Split; OŠ Mladost, Osijek i suradnika. Neki od ciljeva projekta su razviti i primijeniti dio školskog kurikuluma o sigurnosti djece na internetu te podići razinu svijesti učenika, učitelja, roditelja i opće javnosti za pitanja koja se odnose na dječju sigurnost online.

Poveznica

 [više]

LinoIt

Autor: Administrator , 8. 9. 2015. 09:42

Lino je interaktivan pano na koji možete postavljati svoje post-it papiriće, slike i video zapise. Možete ga koristiti bez prijave, a možete ga ugraditi i u web stranicu. Učenici na ovaj način mogu zajedno raditi na istom panou. Možete ih na ovaj način uvesti u novu nastavnu jedinicu, ponoviti gradivo ili im zadati zadatak za domaću zadaću.

 

 [više]

Google Classroom – novi alat za nastavnike

Autor: Administrator , 9. 5. 2014. 06:35

Google je objavio novi alat Google Classroom, besplatnu platformu čija je namjena pomoći nastavnicima u brzom stvaranju i organiziranju zadataka, učinkovitom davanju povratnih informacija kao i u jednostavnoj komunikaciji sa svojim razredima.

 
 [više]

Zbirka jezičnih savjeta Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje

Autor: Administrator , 17. 10. 2013. 10:12

Da li ste već isporbali jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje? Možete pretraživati savjete u nekoliko osnovnih kategorija: Pravopis, Glasoslovlje, Oblikoslovlje, Tvorba riječi, Skladnja i Rječoslovlje.

Poveznica: Jezični savjeti

 [više]

Portal znanja "Where maths is fun"

Autor: Administrator , 14. 5. 2013. 21:53

Ovaj portal pokrenuo je profesor matematike Toni Milun želeći pomoći učenicima i studentima da nauče matematiku. Toni vrlo jednostavno i detaljno objašnjava matematiku u video lekcijama. Na njegovom portalu možete pronaći objašnjenja za kompletno gradivo 5.razreda, te neke dijelove gradiva za 6, 7 i 8 razred. 

Poveznica: Toni Milun

 [više]

Vremenska linija 2.0

Autor: Administrator , 14. 3. 2013. 20:46

Timetoast je web servis koji omogućava izradu interaktivnih vremenskih linija. Idealno za nastavu povijesti, no i za druge predmete u kojima se obrađuju povijesni događaji. 

Poveznica: TimeToast

 [više]

Geogebra online

Autor: Administrator , 28. 9. 2012. 11:09

Geogebra je besplatan alat namijenjen učenju i poučavanju matematike kroz interaktivnu grafiku, algebru itd. Prednost ovog programa je inačica na hrvatskom jeziku. Postoji verzija koju je moguće preuzeti na računalo, no postoji i applet dostupan online.

 [više]

Helipad

Autor: Administrator , 25. 9. 2012. 14:34

Helipad

Helipad je servis koji ćete svakako željeti imati pri ruci u svakoj učionici! Njegove najvažnije karakteristike su da je besplatan i praktičan. Umjesto beskonačno mnogo post-its papirića, blokića, rokovnika i bilježnica, sve što vam je bitno možete zapisati na vaše računalo, a svemu tome možete pristupiti s bilo kojeg računala.

Poveznica: http://pad.helicoid.net/

 [više]

PhET - interaktivne simulacije

Autor: Administrator , 20. 1. 2012. 17:18

Phet

PhET je projekt Sveučilišta u Coloradu koji nudi interaktivne simulacije iz područja fizike, biologije, kemije, matematike i geografije. Svako područje sadrži različite simulacije koje je moguće porkrenuti online ili preuzeti na računalo. Simulacije su interaktivne i omogućavaju korisniku aktivno sudjelovanje i razumijevanje određenog pojma ili pojave.

 
 [više]

Igre iz biologije/prirode

Autor: Administrator , 23. 9. 2011. 17:20

Biologija

Shepperd Games pružaju niz interaktivnih igara iz područja biologije/prirode. 

Ovakve interaktivne igrice vrlo će lako djeci pomoći u savladavanju gradiva kao i oplemeniti nastavu.  Umjesto prikazivanja statičkih slika ili web stranica, djeci možemo prikazati određene teme na interaktivan i zabavan način. 

Edukativne igre potražite ovdje.

 [više]

 NAŠA ŠKOLA

Program Eko-Škole

Priloženi dokumenti:
Vizija i misija skole.ppt

Raspored informacija

LATINSKE IZREKE
untitled
Razredne obavijesti

   

   

   

   

Raspored zvonjenja

Jelovnik

 TJEDNI JELOVNIK 10.6.-14.6.2019.

PONEDJELJAK: kroasan s čokoladom- cedevita

UTORAK: hrenovka u tijestu - jabuka

SRIJEDAkrofna s čokoladom- mlijeko

ČETVRTAK: pizza

PETAK: čokoladni muffin- sok

 

 

 

 

DOBAR TEK!

Vaša teta kuharica Anica

 

Školski facebook

Izvannastavne aktivnosti

ANKETA
Koliko vremena dnevno provedeš na internetu?


Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Na današnji dan

14.3.1879.

Datoteka:Albert Einstein Head.jpg

1879. - rođen Albert Einstein, njemački fizičar i nobelovac.

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola August Šenoa Osijek / Drinska 14, HR-31000 Osijek / os-asenoa-os.skole.hr / ured@os-asenoa-os.skole.hr
preskoči na navigaciju