preskoči na sadržaj

Osnovna škola August Šenoa Osijek

Međunarodni Projekt Šafran i ove godine u našoj školi

Autor: Administrator , 21. 11. 2023. 09:27

Ovogodišnji projekt Šafran učenici 5.b razreda  započeli su tijekom A2 nastave Prirodoslovlja  (7.11.) zasadivši  lukovice žutih šafrana u znak sjećanja na djecu koja su umrla u Holokaustu i svim svjetskim ratovima. Kada u atriju škole niknu žuti cvjetovi, podsjetit će nas da je svijet dovoljno velik za sve i svi moramo nanovo učiti kako je divno što smo različiti. Uvažavanje različitosti čini nas bogatijima i tolerantnijima.

 [više]

Tvrtka Studenac d.o.o. donirala našoj Ekoškoli godišnju zalihu tekućeg sapuna za ruke

Autor: Administrator , 11. 7. 2023. 16:25

Udruga Lijepa Naša i Tvrtka Studenac d.o.o. povezale su se kroz projekt Čiste ručice za zdravlje dječice pokrenut unutar programa društveno odgovornog poslovanja Korak bliže zajednici kojim ovaj trgovački lanac donosi pozitivne promjene te pruža podršku zajednicama u kojima živi i djeluje. Ovim su projektom htjeli ukazati na važnost higijene koja je pola zdravlja kod učenika kao i podići svijest o potrebi očuvanja okoliš.

 [više]

Izložba šestaša: Slikovnica Mojih pet zaštićenih biljnih/životinjskih vrsta Republike Hrvatske

Autor: Administrator , 19. 6. 2023. 14:54

Učenici šestog razreda na satu Prirode obrađivali su nastavnu jedinicu Zaštita prirode za budućnost - zaštićena živa bića. Saznali su zašto je važno izraditi Crveni popis i Crvene knjige ugroženih vrsta Republike Hrvatske. Upoznati su i s uzrocima ugroženosti nekih biljnih i životinjskih vrsta. 

 [više]

Zelena zastava platinastog sjaja

Autor: Administrator , 19. 6. 2023. 07:49

Naša škola pripada III. generaciji eko- škola u Republici Hrvatskoj. Taj je status prvi put stekla 2003. godine, a ove godine deseti puta obnovila status međunarodne eko -škole i dobila najviši PLATINASTI STATUS. To je  međunarodno priznanje  za izvanredna postignuća u obrazovanju za održivi razvoj i čisti okoliš. Stoga smo 14. lipnja 2023.godine podigli zelenu zastavu ispred naše škole.

 [više]

Stekli smo platinasti status Eko-škola

Autor: Administrator , 26. 5. 2023. 14:11

S radošću vas obavješćujemo da je naša škola obnovila status međunarodnog programa Ekoškole i stekla najviši međunarodni status u programu Eko-škole - PLATINASTI. To znači da smo u cijelosti ispunili uvjete iz smjernica za provedbu programa Ekoškole i uredno izvršili sve potrebne radnje za stjecanje ovog međunarodnog priznanja.

Nacionalni koordinator Udruga Lijepa Naša izrazila nam je najsrdačnije čestitke - učenicima, učiteljima i ostalim zaposlenicima Ekoškole, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli provedbu ovog programa.

 [više]

Naši kumovi u programu Eko-škole, Komunalna tvrtka Unikom d.o.o. uključila je prvašiće u kampanju ''Eko City LegOSi''

Autor: Administrator , 26. 4. 2023. 16:40

Komunalna tvrtka Unikom d.o.o. provodi kampanju edukacije ''Eko City LegOSi'' koja obuhvaća niz aktivnosti koje će doprinijeti podizanju svijesti građana o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade. Kampanja  ima svoj univerzalni dizajn Eko City LegOse likove koji predstavljaju određenu vrstu otpada (Zdena Metalac, Janko Organko, Teta Plastika, Teglica Verica, Mirko Papirko) koji na jednostavan način prenose poruke kako odvajati otpad u kućanstvu.

 [više]

Novi logo Eko-škole

Autor: Administrator , 21. 4. 2023. 14:38

Ove školske godine raspisali smo natječaj za novi logo Eko-škole. Na natječaj je pristiglo 35 izvrsnih prijedloga logotipa te je izbor bio zaista težak.  Povjerenstvo u sastavu učenica članica ekoodbora Sare Bićan, Kiare Hajdinjak, Lare Krpan i učitelja Anice Bokor, Biljana Pavić i Maria Pleše sastalo se dva puta. Pozorno su proučili sve prispjele radove i jednoglasno odabrali za novi logo naše eko-škole rad učenice 8.a razreda Elene Dadić.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 NAŠA ŠKOLA

Program Eko-Škole

Priloženi dokumenti:
Vizija i misija skole.ppt

Raspored informacija

Razredne obavijesti

   

   

   

   

Raspored zvonjenja

LATINSKE IZREKE
untitled

Školski facebook

Izvannastavne aktivnosti

ANKETA
Koliko vremena dnevno provedeš na internetu?


Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola August Šenoa Osijek / Drinska 14, HR-31000 Osijek / os-asenoa-os.skole.hr / ured@os-asenoa-os.skole.hr
preskoči na navigaciju