preskoči na sadržaj

Osnovna škola August Šenoa Osijek

Mirnin kreativni kutak

Autor: Mirna Lišnić, 24. 9. 2023. 11:56

Pogledaj Mirnin kreativni kutak

 [više]

Božićni vlak Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Lišnić, 22. 12. 2023. 18:26

U petak 22. prosinca 2023. učenici 1.razreda u pratnji pedagoginje i razrednice upoznali su Željeznički kolodvor u Osijeku i vozili su se Božićnim vlakom. U vlaku ih je dočekao Djedica i vilenjak. Bilo je veselo, svi su se dobro zabavili, pjevali i zaplesali, a zatim im je podijelio darove.

Božićni vlak (kratki video)

 [više]

20 dana dobrote u 1. razredu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Lišnić, 22. 12. 2023. 16:49

Tijekom Adventa učenici 1. razreda provodili su projekt 20 dana dobrote tijekom kojeg su prikupljali donacije za Azil, Caritas i za djecu štićenike DD Klasje. Imali su tajnog prijatelja, pripremali su čestitke za članove obitelji, djelatnike škole i prijatelje. Činili su dobra djela i pri tome prikupljali kupončiće kao potvrdu da su ta djela i napravili. Najviše dobrih djela, čak 19, prikupila je učenica Laura Čelebić.

Za kraj projekta iznenadili su svoje roditelje Božićnom priredbom. Pohvala za sve prvašiće i njihova dobra djela!

20 dana dobrote prvašića - kratki video

 [više]

BOŽIĆNA PRIREDBA PRVAŠIĆA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Lišnić, 19. 12. 2023. 18:07

 

U utorak 19. prosinca 2023. u 17.30 h učenici 1. razreda s vjeroučiteljicom A. Pezer i učiteljicom M. Lišnić pripremili su Božićnu priredbu za roditelje i goste u holu škole. Pripremili su bogat program i iznenadili sve prisutne. Pjevali su uz pokrete i svirali, prikazali igrokaze, recitirali pjesmice i za kraj pripremili plesnu točku. Na kraju priredbe učenici su uručili roditeljima čestitke koje su sami izradili.
 
Veselo raspoloženje i druženje nastavilo se i na domjenku.
 
 [više]

Večer matematike u 1.razredu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Lišnić, 7. 12. 2023. 18:52

 Učenici 1. razreda s roditeljima i razrednicom M.Lišnić okupili su se povodom Večeri matematike, kako bi igrali zanimljive matematičke igre i rješavali zadatke.

 [više]

Školski medni dan Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Lišnić, 24. 11. 2023. 21:33

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka

Razrednica 1.razreda upoznala je učenike s pčelicama koje su važne za oprašivanje cvijeća i proizvodnju meda kroz prezentaciju, a zatim je učenicima pročitala slikovnicu Pčelica Jelica i medo Edo o kojoj je razgovarala s učenicima. Nakon razgovora o pčelici Jelici i medu učenici su imali zadatak nacrtati što ih se dojmilo u priči. Izložili su svoje radove, a zatim im je razrednica podijelila paketiće sa slikovnicom Pčelica Jelica i medo Edo i staklenke s hrvatskim medom pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Hrvatskog pčelarskog saveza, HAPIH-a i APPRRR-a.

 [više]

18.11.Dan sjećanja na žrtve rata, Vukovara Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Lišnić, 17. 11. 2023. 21:07

Povodom 18.11. Dana sjećanja na žrtve rata, Vukovara i Škabrnje razrednica Mirna Lišnić upoznala je učenike kroz prezentaciju s ratnim stradanjima u Vukovaru (primjereno dobi učenika)  i pjesmom Stoji Vukovar, a zatim i s vukovarskim  simbolima i fotografijama obnovljenog Vukovara. Nakon razgovora i slušanja pjesme Moj Vukovar učenici su se kreativno izrazili. Radovi učenika izloženi su u holu škole gdje su zapalili i svijeću.

 [više]

Pranje zubi po modelu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Lišnić, 17. 11. 2023. 20:38

U posjet učenicima 1.razreda došla je medicinska sestra i upoznala učenike s projektom HZJZ Pravilno pranje zubi po modelu. Učenici su se kroz prezentaciju upoznali sa zubima: dijelovima zuba, mliječnim i trajnim zubima, brojem zuba, nazivima pojedinih zuba npr, sjekutićima, očnjacima, kutnjacima, a zatim i s pravilnim načinom pranja zuba pomoću modela. Nakon toga učenici su vježbali pranje svojih zuba.

 [više]

Projekt Družimo se s knjigom i zavolimo čitati - Mjesec hrvatske knjige Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Lišnić, 10. 11. 2023. 20:15

Pričanje narodne bajke s Margaretom Peršić

Učenici 1. razreda povodom Mjeseca hrvatske knjige, a u sklopu projekta Družimo se s knjigom i zavolimo čitati uključili su se u radionicu pričanja priče u organizaciji knjižničarke Anice Bokor i Školske knjige. Narodnu bajku pričala je Margareta Peršić, a u pričanje bajke uključila je i učenike 1. i 4.a razreda. Bilo je zanimljivo i veselo.

 [više]

Projekt Financijska pismenost

Autor: Mirna Lišnić, 27. 10. 2023. 20:03

Kupujemo i prodajemo

U petak 27.10. 2023. učenici 1. razreda OŠ "August Šenoa" Osijek povodom 31.10. Svjetskog dana štednje razgovarali su o štednji, upoznali su hrvatski novac - kovanice od 1 i 2 eura i novčanicu od 5 eura. Učenici su s učiteljicom Mirnom Lišnić organizirali trgovinu igračaka u kojoj su vježbali računati s eurima.

Projekt Financijska pismenost - kupujemo i prodajemo

 [više]

Pozdrav jeseni - istražujemo prirodu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Lišnić, 24. 10. 2023. 20:52

Učenici 1. razreda u školskom edukativnom parku istraživali su biljke i njihove plodove i uživali u igri s jesenjim lišćem.

Pozdrav jeseni - istražujemo prirodu (video kolaž)

 [više]

Dan jabuka Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Lišnić, 20. 10. 2023. 20:01

Povodom Dana eko škole i Dana jabuka učenici 1. razreda sudjelovali su u kreativnoj radionici Volim jabuke u kojoj su izrađivali jabuke s kolažom, a zatim su sudjelovali u radionici  Jabuke i kolači. 

U radionici Jabuke i kolači učenici su vježbali praktične vještine npr. gulili su i ribali jabuke, a zatim miješalicom miješali kolače. Saznali što je to recept za kolače i zašto i kako se njime koristimo u pripremanju kolača. Nakon što se kolač ispekao svi su se počastili.  

Dan jabuka (video kolaž)

 

 [više]

Dan kruha Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Lišnić, 19. 10. 2023. 18:59

Povodom Dana kruha učenici 1. razreda sudjelovali su u školskoj priredbi. Pjevali su pjesmice i recitirali. Pjesmicu Tko stvori  su pripremili s vjeroučiteljicom, a s razrednicom su pripremili recitaciju Pekar koju su recitirale Mila, Larisa i Marija i pjesmicu Mlin u kojoj su sudjelovali svi učenici. Dan kruha  (video kolaž) 

Tko voli (video)      Mlin (video)

Nakon priredbe počastili su se ukusnim pecivima i kolačima koje su pripremili vrijedni roditelji.

 

 [više]

Uzbuna na radnom stolu - lutkarski igrokaz Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Lišnić, 11. 10. 2023. 22:25

U igrokazu glume: Laura, Petar, Ante i Lea

Učenici Laura, Petar, Ante i Lea, te Mila, Jakov, Josip i Larisa pripremili su lutkarski igrokaz za svoje prijatelje u razredu.

Uzbuna na radnom stolu - lutkarski igrokaz (video)

 [više]

Mjesec židovske kulture u 1.razredu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Lišnić, 29. 9. 2023. 22:32

Učenici 1. razreda posjetili su izložbu u holu škole o židovskoj kulturi i običajima, a zatim su slušali glazbu koja im je bila vrlo zanimljiva i odlično su je prihvatili, rado slušali i zaplesali. Nakon toga su bojali Roš Hašana bojanku - RL na kojem je simbol židovske općine i  rabin (židovski svećenik) sa šofarom (obrednim rogom ) kojim se svira u sinagogi (crkvi) u vrijeme velikih blagdana: Roš hašana i Jom kipur.
 
 [više]

Sudoku za djecu

Autor: Mirna Lišnić, 28. 9. 2023. 13:10

Učenici 1.razreda pripremaju se za Sudoku natjecanje kroz igru i zabavu koristeći web stranice

https://www.artrea.com.hr/slikovnisudoku.html

https://sudoku.hr/sudoku-za-djecu/

 [više]

Semafor

Autor: Mirna Lišnić, 25. 9. 2023. 23:08

Učenici 1.razreda učili su se kretati u prometu, prijeći cestu, a zatim su naučili i pjesmicu Semafor i ponovili kako se cesta prelazi na pješačkom prijelazu sa semaforom

http://https://youtu.be/trJEWmhe5ho

 [više]

Pažljivo u prometu! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Lišnić, 25. 9. 2023. 22:10

Vježba praktičnih vještina snalaženja u prometu.

15.rujna učenike 1.razreda posjetili su gospodin Z. Klobučar predstavnik AMK "Slavonac" i predstavnik MUP - prometni policajac. Obojica su razgovarali s učenicima o pravilima ponašanja u prometu i o poštivanju prometnih znakova, a zatim su učenicima uručili bojanku Zebrica u prometu i šiltericu s reflektirajućim trakama za sigurno kretanje u prometu u večernjim satima.

Nakon predavanja učenici su pogledali crtani film Neobična šuma i ponovili pravila ponašanja u prometu. U ponedjeljak 25.rujna su naučena pravila primijenili, vježbali su vještine potrebne za snalaženje u prometu,   

 [više]

Prvi dan u školi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Lišnić, 4. 9. 2023. 16:28

Prvi dan u školi bio je pun uzbuđenja za, buduće učenike, roditelje i razrednicu M.Lišnić. Na klupama su ih dočekali udžbenici, dodatni materijali, poslastica i naravno kartice s njihovim imenima. Prvi sat učenici su se predstavili jedni drugima,  upoznali su se s maskotom razreda medvjedićem dobrog srca i novim prijateljima lutkicama Pčelicom Majom  i mišićem Miškom s kojima će se družiti tijekom školske godine. Pjevali su i družili se u veselom raspoloženju.

Nakon upoznavanja i kratkog druženja u učionicu su došli i roditelji.

 [više]

Priredba dobrodošlice prvašićima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Lišnić, 4. 9. 2023. 16:11

U ponedjeljak 4.rujna 2023., prvašiće su dočekali, ravnatelj Vedran Čerina, djelatnici škole, buduća razrednica i učenici 5.a. Nakon uvodnog pozdrava učiteljice M.Lišnić, ravnatelj se predstavio i poželio dobrodošlicu novim učenicima. Učenici 5.a u suradnji s bivšom razrednicom M. Lišnić su pripremili priredbu dobrodošlice. Pjevali su, glumili u igrokazu Prijateljstvo i plesali, a zatim su odveli svoje nove male prijatelje do njihove učionice.

 [više]

STEM radionice

Autor: Mirna Lišnić, 11. 5. 2023. 00:04

Provedena je STEM radionica u okviru projekta "Razvoj mreže STEM ambasadora" koje provodi Bioteka - udruga za promicanje biologije i drugih znanosti s partnerima. Radionice su učenicima bile vrlo zanimljive, osluškivali su puls i disanje pomoću stetoskopa, mikroskopirali čestice peludi, prikupljali i proučavali kukce, promatrali prirodu kroz dalekozor...upoznali su se s različitim pomagalima i aktivnostima znanstvenika.

 

 

 

 [više]

Moje tijelo - projekt učenika 4.a

Autor: Mirna Lišnić, 21. 4. 2023. 23:11

Učenici 4.a upoznali su svoje tijelo, sustave organa, organe i njihovu funkciju kroz projekt Moje tijelo. Kako bi uspješno proveli projekt istraživali su, oblikovali su organe i sustave organa od plastelina, naučili su i sve organe i sustave organa na engleskom jeziku, plesali su i vježbali uz glazbenu igru na engleskom, izradili su plakate i prezentirali  ih. Sve aktivnosti proveli su kroz integriranu nastavu PID, HJ, EJ, LK,TZK i SR.

https://www.magisto.com/video/NwcFO18aFD5qDxBhCzE?l=vsm&o=w&c=c

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 NAŠA ŠKOLA

Program Eko-Škole

Priloženi dokumenti:
Vizija i misija skole.ppt

Raspored informacija

Razredne obavijesti

   

   

   

   

Raspored zvonjenja

LATINSKE IZREKE
untitled

Školski facebook

Izvannastavne aktivnosti

ANKETA
Koliko vremena dnevno provedeš na internetu?


Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola August Šenoa Osijek / Drinska 14, HR-31000 Osijek / os-asenoa-os.skole.hr / ured@os-asenoa-os.skole.hr
preskoči na navigaciju