preskoči na sadržaj

Osnovna škola August Šenoa Osijek

Naši informatičari među najboljim učenicima u Osječko-baranjskoj županiji

Autor: Administrator , 18. 6. 2019. 13:31

Predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin 14. lipnja 2019. godine u sjedištu Osječko-baranjske županije primio je učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prva mjesta na županijskim i međužupanijskim natjecanjima te pobjednike državnih natjecanja u tekućoj školskoj godini. Među njima su se našli i učenici naše škole: Luka Baćani (7.raz.) koji je osvojio zapažen rezultat na županijskom natjecanju iz informatike u kategoriji Razvoj softvera te Zvonimi Sučić (8.raz.) koji je osvojio zapažen rezultat na natjecanju iz informatike u kategoriji Razvoj softvera te prvo mjesto na županijskom natjecanju iz informatike u kategoriji Osnove informatike

 [više]

Aplikacija za vizualni prikaz razlomaka

Autor: Administrator , 5. 6. 2019. 23:42

Zvonimir Sučić, učenik osmog razreda izradio je zanimljivu aplikaciju za grafički prikaz razlomka u obliku decimalnog broja. Svoj rad predstavio je na izložbi povodom obilježavanja 50. godišnjice naše škole. 

 [više]

I ove godine sudjelovali smo na robotičkom natjecanju CM Liga

Autor: Administrator , 9. 5. 2019. 23:16

U školskoj godini 2018./2019. po treći put sudjelovali smo u natjecanju iz robotike CM Liga kroz koji učenici programiraju mBot robote te rješavaju različite probleme i problemske zadatke. Natjecanje se odvijalo kroz četiri kola tijekom školske godine, a neki od problema bili su: praćenje crte, pronalaženje izgubljenog prijatelja i izbjegavanje prepreka. 

 [više]

Državno natjecanje iz informatike

Autor: Administrator , 1. 4. 2019. 08:10

Državno natjecanje iz informatike INFOKUP 2019. i ove godine se održalo u Primoštenu od 19.-22. ožujka 2019.  Učenici iz cijele države natjecali su se u kategorijama: Logo, Primjena algoritama, Digitalne kompetencije, Razvoj softvera i Osnove informatike. Naša škola je po treći puta sudjelovala na državnom natjecanju iz informatike, a ove godine školu je predstavljao učenik Zvonimir Sučić (8.a). Zvonimir je nakon osvojenog prvog mjesta na Županijskom natjecanju u kategoriji Osnove informatike bio pozvan na Državno natjecanje kao jedini osnovnoškolski predstavnik iz Osijeka.

 [više]

Luka i Zvonimir izradili su web aplikaciju za učenje programiranja

Autor: Administrator , 25. 3. 2019. 23:33

Luka Baćani (7.raz.) i Zvonimir Sučić (8.raz.) ove godine sudjelovali su na županijskom natjecanju iz informatike u kategoriji Razvoj softvera gdje su predstavili svoj rad Pyddle. Pyddle je web aplikacija koja vas uči programirati u Pythonu kroz zagonetke. Kroz nju morate biti kreativni i riješiti zadani problem kako bi otkrili sljedeću zagonetku. Neke od korištenih tehnologija su HTML, CSS, PHP, JS, jQUERY i naravno programski jezik Python.

 [više]

1.mjesto na županijskom natjecanju i poziv na državno natjecanje iz informatike

Autor: Administrator , 4. 3. 2019. 16:48

Učenik 8.a razreda, Zvonimir Sučić osvojio je 1.mjesto na županijskom natjecanju iz informatike u kategoriji Osnove informatike. Zvonimir je kao jedan od petorice najboljih učenika iz cijele Hrvatske prema ostvarenom rezultatu pozvan na državno natjecanje koje će se održati 19.-22. ožujka u Primoštenu. 

 [više]

Obilježili smo Dan sigurnijeg interneta

Autor: Administrator , 10. 2. 2019. 10:35

Učenici naše škole proteklih su dana sudjelovali u različitim aktivnostima kako bi  obilježili Dana sigurnijeg Interneta. Peti razredi su na satu razrednika kratkom anketom pokazali kako gotovo svi svakodnevno koriste neku od društvenih mreža i putem njih komuniciraju s prijateljima. Rekli su kako često koriste ružne riječi, kako u komunikaciji u živo, tako i putem društvenih mreža. Učenici su imali prilike na kratko vidjeti kako je to kad ih netko javno izvrgne ružnim riječima, te su o tome kako se osjećaju pričali s drugima. Kroz aktivnosti su ih vodile razrednice. Sat su završili pisanjem lijepih poruka jedan drugome. 

 [više]

Dabar - Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja

Autor: Administrator , 6. 12. 2018. 14:19

U razdoblju od 12. do 16. studenog i u našoj se školi održalo međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – DABAR na kojem je sudjelovalo više od 15 tisuća učenika iz cijele Hrvatske, od toga 115 učenika naše škole od 1. do 7. razreda, detaljnije 35 učenika od 1.-4. razreda i 80 učenika 5.-7. razreda. Osmaši su nažalost ove godine propustili Dabar zbog terenske nastave.

 [više]

Nagrada za najbolji jednominutni video uradak i vjetrenjača dječjih prava

Autor: Administrator , 5. 12. 2018. 12:03

U utorak, 20. studenog obilježen je Međunarodni dan dječjih prava. Udruga Dokkica provela je Natječaj za najbolji jednominutni video uradak na temu dječjih prava te su na Međunarodni dan dječjih prava dodijeljene i nagrade za tri najbolja video uratka. Prvo mjesto zauzele su učenice 5.a razreda naše škole, Katja Š. i Lorena U.

 [više]

Dan kravate u 5.b razredu

Autor: Administrator , 25. 10. 2018. 12:34

Učenici 5. b razreda su obilježili Dan kravate na satu informatike izrađujući animacije različitih kravata. U nastavku možete pogledati nekoliko radova!

 [više]

Izrađivali smo stripove u Pixtonu

Autor: Administrator , 15. 5. 2018. 21:56

Na nastavi informatike, učenici 7. razreda upoznali su se s alatom Pixton te su u njemu izrađivali stripove na temu Sigurnost na internetu.

U prilogu možete pogledati neke od njihovih radova.

 [više]

Izrađivali smo videozapise na temu Dan planeta Zemlje

Autor: Administrator , 20. 4. 2018. 18:04

Učenici 6. razreda, na nastavi informatike, izrađivali su videozapise o zaštiti Zemlje i očuvanju okoliša. U nastavku pogledajte neke njihove radove i poruke povodom Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja svake godine!

 [više]

Stvarajmo eKreativno Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 30. 3. 2018. 11:05

Povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica, u organizaciji Hrvatske udruge školskih knjižničara Podružnice Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, otvoren je natječaj „Stvarajmo e Kreativno“.

 [više]

Rezultati natječaja Croatian Makers: Božićni izazov

Autor: Administrator , 27. 12. 2017. 14:06

Učenici naše škole uključili su se u božićni izazov Croatian Makers lige. Napravili su video na temu Božića te pri tome koristili mBot robote i micro:bitove. IRIM-ov žiri je odabrao i nagradio 10 radova, a među nagrađenima je i video naših učenika. Za nagradu škola će dobiti komplet dodataka za mBot robota kako bi učenici robote mogli korisiti na još kreativnije načine.

Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali, a nagrađeni video pogledajte na web stranici  Instituta za Razvoj i Inovativnost Mladih.

 [više]

Dabar 2017.

Autor: Administrator , 27. 11. 2017. 08:39

​U razdoblju od 13. do 17. studenog i u našoj se školi održalo međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – DABAR na kojem je sudjelovalo više od 15 tisuća učenika iz cijele Hrvatske, od toga oko 100 učenika naše škole od 3. do 8. razreda.

 
 [više]

RoboCode projekt: Lego Mindstorms radionica

Autor: Administrator , 13. 11. 2017. 16:26

U petak, 10. 11. 2017., studentice Filozofskog fakulteta Osijek održale su Lego Mindstorms radionicu u informatičkoj učionici naše škole. Na radionici je sudjelovalo 10 učenika petih i šestih razreda koji su učili programirati kroz igru i slaganje blokova u Lego Mindstorms EV3 programu. Učenicima je ovakav način programiranja bio vrlo zanimljiv. Na kraju radionice, odabrano je dvoje najboljih koji će sudjelovati na pripremama za dječji Hackathon čije je provođenje planirano tijekom zimskih praznika. Najveće pohvale i čestitke ovog puta su upućene učenicima 5. a - Klari Dujmović i Ivanu Šimiću. 

 [više]

Intervju s učenikom: David Bjelac (8.a)

Autor: Administrator , 12. 9. 2017. 17:53

David Bjelac, učenik 8.a razreda prošli mjesec sudjelovao je u međunarodnom hackathon-u namijenjenom djeci od 8-18 godina u kojem je sudjelovalo 28575 malih programera diljem svijeta čime je postavljen novi svjetski rekord u ovom području. Riječ hackathon programerima je dobro poznata – to je događaj, najčešće u trajanju od nekoliko dana, u kojem se programeri okupljaju s ciljem zajedničkog rješavanja računalnih problema i izazova. 

 [više]

Obilježili smo Svjetski dan djevojaka u IKT i Svjetski dan plesa

Autor: Administrator , 6. 5. 2017. 14:27

Girls in ICT Days (Svjetski Dan djevojaka u informacijskim i komunikacijskim tehnologijama) održava se svake godine, četvrtog četvrtka u travnju, od 2010. godine. Mi smo se i ove godine pridružili obilježavanju događaja na poziv Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologije u Osijeku koji je bio i domaćin. 

 [više]

Umne mape: Internet

Autor: Administrator , 24. 4. 2017. 09:37

Učenici petih razreda iz informatike su nedavno izrađivali umne mape na temu Internet. Mape su mogli raditi u tehnici po izboru - na papiru, s bojicama, na računalu itd. Što sve znaju desetogodišnjaci o internetu možete pogledati u nastavku i njihovim izvrsnim radovima!

 [više]

Uključili smo se u projekt BBC micro:bit - STEM revolucija

Autor: Administrator , 30. 3. 2017. 11:40

Institut za razvoj i inovativnost mladih početkom veljače ove godine pokrenuo je natječaj BBC micro:bit-STEM revolucija na koji se prijavila i naša škola. Tom prilikom našoj školi je donirano 20 micro:bit računala koje će učenici koristiti prvenstveno u nastavi informatike, no i u drugim predmetima izborne i redovne nastave. 

 [više]

Kad micro:bit zapjeva

Autor: Administrator , 30. 3. 2017. 10:16

Institut za razvoj i inovativnost mladih početkom veljače ove godine pokrenuo je natječaj BBC micro:bit-STEM revolucija na koji se prijavila i naša škola. Tom prilikom našoj školi je donirano 20 micro:bit računala. Osmaši su ih već imali prilike isprobati i napraviti svoje prve programe. Njihov prvi zadatak bio je pomoću micro:bita napisati program koji proizvoljno generira poeziju na temelju zadanih unosa (pridjevi, imenice, glagoli itd.).

 [više]

Državno natjecanje iz informatike

Autor: Administrator , 26. 3. 2017. 07:31

Državno natjecanje iz informatike INFOKUP 2017. i ove godine se održalo u Primoštenu od 14.-17. ožujka.  Učenici iz cijele države natjecali su se u tri kategorije: Algoritmi, Razvoj softvera i Osnove informatike. Našu školu ove je godine predstavljao učenik Patrik Briški (8.a). Patrik je nakon osvojenog prvog mjesta na Županijskom natjecanju u kategoriji Osnove informatike bio pozvan na Državno natjecanje kao jedini osnovnoškolski predstavnik iz Osijeka.

 [više]

1.mjesto na županijskom natjecanju i poziv na državno natjecanje iz informatike!

Autor: Administrator , 21. 2. 2017. 18:55

Ove godine na županijskom natjecanju iz informatike sudjelovalo je četvero učenika naše škole u kategorijama Osnove informatike i Primjena algoritama (Python). Najbolji rezultat ostvario je učenik 8.a razreda Patrik Briški (1.mjesto na županijskom natjecanju) u kategoriji Osnove informatike. Patrik je kao jedan od 15 najboljih učenika iz cijele Hrvatske prema ostvarenom rezultatu pozvan na državno natjecanje koje će se održati 14.-17. ožujka u Primoštenu.

 [više]

Pygame i Python (7.raz.)

Autor: Administrator , 16. 1. 2017. 11:18

Učenici 7.razreda upoznali su Pygame i osnovu rada u grafičkom korisničkom sučelju u Pythonu. Rad u grafičkom sučelju podrazumijeva prije svega poznavanje koordinatnog sustava i izvrsno snalaženje u određivanju koordinata točaka na ekranu. 

 [više]

Božićne i novogodišnje čestitke šestaša

Autor: Administrator , 27. 12. 2016. 18:37

Učenici šestih razreda su zadnji sat u prvom polugodištu izrađivali čestitke u MS Wordu koristeći oblike i njihove mogućnosti. 

 [više]

Prvo mjesto na natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja (Dabar) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 18. 11. 2016. 10:23

Marko Škugor, učenik 6.a razreda osvojio je 1. mjesto na natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja u kategoriji učenika 5. i 6.  razreda. Natjecanje Dabar ove godine se po prvi puta održalo u Hrvatskoj , a na njemu je sudjelovalo 5927 učenika iz cijele Hrvatske, od toga više od 100 učenika naše škole od 2.- 8.razreda. U kategoriji KiloDabar (5. i 6. razred osnovne škole) sudjelovalo je 1982 učenika. Među njima najbolji je bio upravo Marko koji je s 80% riješenog testa osvojio 1. mjesto koje dijeli s još dva učenika. 

 [više]

Uključili smo se u Croatian Makers Ligu

Autor: Administrator , 2. 11. 2016. 10:31

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. Sve škole sudionici dobit će potrebne robote na posudbu, odnosno u trajno vlasništvo. Učenici će robote programirati u sklopu izborne nastave informatike.

 [više]

Programiramo robote

Autor: Administrator , 25. 10. 2016. 08:43

Naša škola ove se godine uključila u projekt Croatian Makers. To je projekt koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. Za učenje smo dobili pet mBot robota s kojima su se šestaši jučer na satu informatike prvi puta susreli i tako zakoračili u svijet robotike.

 [više]

Europski tjedan programiranja u 6.razredu

Autor: Administrator , 17. 10. 2016. 10:40

U sklopu izborne nastave informatike, 6.razredi će ovaj tjedan obilježiti Europski tjedan programiranja (Europe Code Week). Prošle je godine na projektu sudjelovalo više od pola milijuna ljudi u 46 zemalja u Europi i šire s ciljem razvijanja računalnog razmišljanja (computational thinking) i stjecanja digitalnih vještina. Učenici će u ovom izazovu rješavati 50 problemskih zadataka različite težine kroz sustav repl.it. 

 [više]

Plakati

Autor: Administrator , 6. 6. 2016. 09:48

Osmaši su na satu informatike izrađivali plakate na temu po izboru. U privitku možete pogledati nekoliko njihovih radova.

 [više]

Digitalna obrada slike

Autor: Administrator , 4. 6. 2016. 13:00

Osmi razredi su na satu informatike za kraj ove školske godine učili o osnovama digitalne obrade slike. Naučili su kako obrisati neželjeni element sa slike, kako urediti boje na slici, kako povezati dvije slike te kako raditi sa slojevima. U nastavku možete pogledati nekoliko njihovih radova.

 [više]

Voki

Autor: Administrator , 25. 4. 2016. 14:53

Učenici 6. razreda radili su na satu informatike Vokije. Na ovaj način naučili su kako snimiti zvuk preko mobitela, kako prebaciti snimak na računalo te kako koristiti računalni oblak - Dropbox. Možete li pogoditi tko je tko?

 [više]

Državno natjecanje iz informatike - INFOKUP 2016.

Autor: Administrator , 19. 3. 2016. 14:28

Od 15. do 18. ožujka u Primoštenu je održano državno natjecanje iz informatike INFOKUP 2016. na koje su pozvani najbolji informatičari osnovnih i srednjih škola. Natjecali su se u tri kategorije: Osnove informatike, Algoritmi i Razvoj softvera. Našu školu predstavljao je Matija Pavičić, učenik 8.b razreda u kategoriji Osnove informatike.

 [više]

Dolazak proljeća, pirati s Kariba i roboti iz 2116.g.

Autor: Administrator , 6. 3. 2016. 11:59

Peti razredi su se prošli mjesec upoznali s računalnom grafikom i programom Pixlr u kojemu su crtali crteže na zadanu temu. Pixlr Editor online je aplikacija za uređivanje slika koja nudi i naprednije mogućnosti od npr. programa Bojanje u Windowsima.

 [više]

Tangrami u Pythonu

Autor: Administrator , 27. 2. 2016. 20:24

Osmaši su nakon pixelart-a 'slagali' i tangrame u Pythonu. Tangram potječe iz Kine i jedna je od najstarijih slagalica. Ova matematička zagonetka sastoji se od sedam dijelova od kojih se slažu različite slike. Za ovaj zadatak učenici su koristili modul Pygame, a tangrame su crtali pomoću mnogokuta.

 [više]

Super Mario

Autor: Administrator , 23. 2. 2016. 20:37

Učenici osmih razreda napravili su svoje verzije popularne igrice Super Mario. U nastavku možete pogledati i odigrati nekoliko njih. Čuvajte se Goombe i vatrenih kuglica! 

 [više]

Pixelart u Pythonu

Autor: Administrator , 5. 2. 2016. 11:29

I dok se nekoliko učenika osmog razreda (Gabriel,Dominik N., Matija, Tin V. i Domagoj) spremaju na Županijsko natjecanje iz informatike, ostatak 8.a i 8.b razreda, a i neki od natjecatelja, prisjetili su se Pythona, programske petlje i crtanja u Pygame-u te su napravili nekoliko izvrsnih pixelart radova. Svi učenici koji su završili radove zaslužuju pohvalu pošto ovo nije bilo nimalo jednostavan zadatak!

 [više]

Sat kodiranja 2015

Autor: Administrator , 26. 12. 2015. 16:26

I ove godine obilježili smo Sat kodiranja, međunarnodni događaj u kojem je sudjelovalo nekoliko milijuna učenika iz više od 180 država svijeta. Sat kodiranja u 6.razredu proveli smo kao radionicu od dva školska sata u kojoj su učenici kroz igru Monster High ponovili svoje znanje iz osnova programiranja. Bilo je tu petlji, skokova, neobičnih algoritama, čokolade, duhova i još mnogo toga.

 [više]

Tin Krupilnicki (8.a) : Lego izložba

Autor: Administrator , 22. 12. 2015. 11:23

Učenik osmog razreda naše škole, Tin Krupilnicki, stručnjak je za informatiku. Osim što crta stripove i slaže vrlo zahtjevne Lego kocikce, on i animira filmove i programira igrice. Kako sve to stigne i koliko mu vremena treba za animiranje filma, saznat ćete u nastavku.S Tinom je razgovarala učenica Marija Budrovac (8.a), a radove je fotografirala Ana Marić (8.a).

 [više]

Čarolija petaša

Autor: Administrator , 13. 11. 2015. 08:27

Peti razredi ovaj su tjedan na satu informatike učili o osnovnim elementima grafičkog sučelja operacijskih sustava Windows i Linux. Također su kroz kviz ponovili gradivo o memorijskim jedinicama i zaključili da nam za zapis pitanja Koliko bajta ima ovo pitanje? treba treba točno 28 bajta. Bez upitnika. Izračunali su i koliko bi mp3 datoteka (svaka veličine 4 MB) stalo na usb stick kapaciteta 8GB. U prvoj grupi je sve prošlo dobro. U drugoj grupi je počelo dobro, a završilo....još bolje - kažu učenici. 

 [više]

Koordinatna grafika u Pythonu (7.raz.)

Autor: Administrator , 10. 11. 2015. 18:47

Ovaj tjedan diljem Europe obilježava se Europski tjedan programiranja (EU Code Week). Dok su se šestaši igrali u ledenom kraljevstvu s Annom i Elsom, sedmi su razredi dobili zahtjevniji zadatak. Trebali su izraditi crtež (po želji) pomoću koordinatne grafike. Radili su u Pythonu koristeći modul Pygame. 

 [više]

Obilježili smo Europski tjedan kodiranja (EU Code Week)

Autor: Administrator , 10. 11. 2015. 10:23

Učenici 6.razreda jučer su u društvu Anne i Else obilježili Europski tjedan kodiranja. Zadatak je bio riješiti dvadeset zadataka različite težine te na kraju napraviti vlastitu zimsku čaroliju. Svi učenici uspješno su riješili zadane zadatke, a veliki dio učenika je određen dio zadataka riješio i u Pythonu. Bez većih problema prolazili su kroz višestruke programske petlje i stvarali neobične motive zimskih pahuljica. 

 [više]

Kornjačina grafika (Python)

Autor: Administrator , 10. 11. 2015. 10:12

Učenici 6.razreda su se prošli tjedan na nastavi informatike upoznali s modulom turtle u Pythonu. Ovaj modul omogućava crtanje tzv.kornjačinom grafikom koja je vrlo popularna među učenicima osnovne škole. Do sada su naši učenici u Pythonu naučili sve programske strukture te se dobro snalaze i u petljama. Sve do sada naučeno pokušali su primijeniti u gornjačinoj grafici. Ovdje možete pogledati nekoliko njihovih radova i njihov prvi susret s 'kornjačom'. 

 [više]

Naslovi za školsku stranicu

Autor: Administrator , 2. 10. 2015. 11:34

Učenici sedmih razreda nastavu informatike započeli su radno. Njihov zadatak bio je osmisliti i izraditi sliku s nazivom škole za naslovnicu školske web stranice. Izvrsnih radova bilo je puno i bit će uistinu teško odabrati samo nekoliko njih koji će se prikazivati na školskoj stranici.

 [više]

Županijsko natjecanje iz informatike (2015.)

Autor: Administrator , 23. 3. 2015. 10:34

20.veljače održano je županijsko natjecanje iz informatike "Infokup 2015." na koje je bilo pozvano čak osmero učenika naše škole. U kategoriji Osnove informatike sudjelovalo je 32 učenika osnovnih škola iz Osječko-baranjske županije. Našu školu predstavljali su Matija Pavičić (7.b) i Zrinka Ljubić (8.b). Zrinka je je osvojila 8.mjesto, a Matija 10.mjesto.
 

 [više]

Obilježili smo Sat kodiranja (Hour of Code)

Autor: Administrator , 20. 12. 2014. 14:35

U četvrtak, 11.12. obilježili smo Sat kodiranja (Hour of Code). HOC globalna je incijativa pokrenuta s ciljempopularizacije programiranja i širenja svijesti o njegovoj važnosti. Ove godine u inicijativi je sudjelovalo preko sedamdeset milijuna sudionika iz cijelog svijeta, a među njima i učenici 5.razreda naše škole. Tom prigodom posjetio nas je gospodin Ivan Stamenković, predstavnik udruge Osijek Software City koji nam zajedno s nama sudjelovao u radionici, a na kraju nas je počastio sokovima i keksima. Također su s nama bili i učenici Isusovačke klasične gimnazije sa svojom profesoricom Verom Bilandžić koji su snimali promotivni spot za ovaj događaj.

 [više]

U koordinatnom sustavu (2.dio)

Autor: Administrator , 9. 11. 2014. 20:46

7. razredi su prošli tjedan na satu informatike pokazali kako se uistinu dobro snalaze u koordinatnom sustavu. Zadatak je bio napisati program koji će vas upitati što želite nacrtati (kvadrat, pravokutnik, kružnicu, kućicu, slona...) i zatim bi prema vašoj želji nacrtao određeni crtež. Programiramo u Pythonu i koristimo modul Pygame. 

 [više]

Učimo kroz igru

Autor: Administrator , 9. 11. 2014. 20:26

Prošlih nekoliko tjedana na informatici smo  u 5. razredu učili o algoritmima i osnovnim programskim strukturama i to na najzabavniji mogući način - kroz igru. Jedan sat proveli smo tražeći programske strukture u virtualnom svijetu uz Oculus rift, a drugi sat smo vježbali naučeno u igrici Code combat

 [više]

U koordinatnom sustavu (1.dio)

Autor: Administrator , 4. 11. 2014. 10:36

Prošli tjedan smo se na informatici u 7.raz. prisjetili koordinatnog sustava, matematike, novih filmova u kinu i Super Maria. Većina programskih jezika omogućava nam crtanje grafičkih elemenata. Treba samo imati na umu da je naš ekran sastavljen od niza malih točkica (piksela) složenih u stupce i retke. A svaka točka, znamo, ima svoje koordinate i prema njima možemo odrediti položaj bilo kojeg objekta na ekranu. 

 [više]

Europski tjedan programiranja: Macarena, Harry Potter i Python

Autor: Administrator , 24. 10. 2014. 11:40

Ove godine po drugi puta se obilježava Europski tjedan programiranja. Događaj je inicijativa mladih savjetnika potpredsjednice Europske komisije Neelie Kroes, a potporu su pružili i mnoge druge IT organizacije.
 
Neelie Kroes izjavila je: „Naši su životi danas digitalni, stoga su posebno mlađim generacijama potrebne digitalne vještine poput programiranja. U bliskoj budućnosti ono će biti ključno za stjecanje dobrih poslova i neophodno za osnivanje poduzeća."
 
 [više]

Županijsko natjecanje iz informatike (2014.)

Autor: Administrator , 20. 3. 2014. 10:39

Na županijskom natjecanju iz informatike Infokup našu školu je ove godine predstavljao učenik petog razreda Patrik Briški. Patrik je u svojoj kategoriji bio jedini natjecatelj pozvan na županijsko natjecanje u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji. Natjecao se u kategoriji Algoritmi (Python) i osvojio prvo mjesto. Čestitke Patriku na osvojenom rezultatu, znanju, trudu i upornosti! 

 [više]

Doodle

Autor: Administrator , 15. 11. 2012. 11:17

Učenici 5. razreda su na satu informatike izrađivali Doodle grafike za Google i svoju školu. Pogledajte neke od njihovih ideja. 

 [više]

 NAŠA ŠKOLA

Program Eko-Škole

Priloženi dokumenti:
Vizija i misija skole.ppt

Raspored informacija

LATINSKE IZREKE
untitled
Razredne obavijesti

   

   

   

   

Raspored zvonjenja

Jelovnik

 TJEDNI JELOVNIK 10.6.-14.6.2019.

PONEDJELJAK: kroasan s čokoladom- cedevita

UTORAK: hrenovka u tijestu - jabuka

SRIJEDAkrofna s čokoladom- mlijeko

ČETVRTAK: pizza

PETAK: čokoladni muffin- sok

 

 

 

 

DOBAR TEK!

Vaša teta kuharica Anica

 

Školski facebook

Izvannastavne aktivnosti

ANKETA
Koliko vremena dnevno provedeš na internetu?


Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Na današnji dan

14.3.1879.

Datoteka:Albert Einstein Head.jpg

1879. - rođen Albert Einstein, njemački fizičar i nobelovac.

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola August Šenoa Osijek / Drinska 14, HR-31000 Osijek / os-asenoa-os.skole.hr / ured@os-asenoa-os.skole.hr
preskoči na navigaciju