preskoči na sadržaj

Osnovna škola August Šenoa Osijek

Obilježili smo Svjetski tjedan svemira

Autor: Administrator , 19. 10. 2022. 08:08

“Sputnjik-1”, prvi umjetni satelit Zemlje, lansiran je 4. listopada 1957. Dakle,  točno prije 65 godina počela je svemirska era, jedna od najodvažnijih epoha u povijesti čovječanstva.

Od toga trenutka, pogleda uprtog u svemirska bespuća, tko nije maštao o moćnim letjelicama, raketama? Ili, tko nije poželio na noćnom nebu zapaziti Kumovu slamu, zvijezdu Večernjaču ili pokoju zvijezdu padalicu? Tko nije poželio  otkriti veliku tajnu svemira i zaploviti njegovim beskrajem, doseći ga? 

 [više]

Obilježili smo Europski dan jezika

Autor: Administrator , 27. 9. 2022. 23:14

Dana 26. rujna obilježava se Europski dan jezika te su tim povodom učenici naše škole obilježili taj dan. U nastavku možete pročitati kako su ga obilježili na nastavi razredne nastave, engleskog jezika, matematike, informatike i hrvatskog jezika.

 [više]

eTwinning projekt: Creative coding & thinking: Green or blue - it's up to you

Autor: Administrator , 26. 5. 2022. 07:37

Učenici 7. i 8. razreda u proteklih nekoliko mjeseci sudjelovali su u eTwinning projektu Creative coding & thinking: Green or blue - it's up to you. Projekt je povezao preko 100 učenika i desetak učitelja iz 5 država EU (Hrvatska, Španjolska, Francuska, Makedonija, Turska). Kroz različite projektne aktivnosti programiranja učenici su izradađivali vlastite web stranice, animacije, igrice i 3D svijetove. Cilj projekta je osnažiti i razvijati digitalne vještine, računalno razmišljanje i rješavanje problema kod učenika te podići na višu razinu svijest i razumijevanje učenika o globalnim ciljevima održivog razvoja i njihov značaj za nas kao pojedince, ali kao i za zajednicu.

 [više]

Sudjelujemo na 3. Mlijenijskom natjecanju

Autor: Administrator , 24. 11. 2021. 09:01

Ove godine sudjelujemo na 3. Milenijskom natjecanju. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije nacionalno je i međunarodno natjecanje organizirano za učenike i studente iz Republike Hrvatske i inozemstva. Natjecanje je oblikovano po pedagoškim i metodičkim standardima, a održava 2. i 3. prosinca 2021. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

 [više]

Radionica 3D modeliranja i printanja

Autor: ANA VUKSANOVIĆ, 10. 11. 2021. 18:51

U srijedu, 10. studenog 2021. godine provedena je radionica 3D modeliranja i printanja kroz projekt pod nazivom „Mala škola 3D modeliranja i printanja na području Osječko-baranjske županije u 2021. u organizaciji Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije koju je vodila Ida Đurkić.

 [više]

Posjetili smo Go STEM sajam na FERIT-u

Autor: Administrator , 29. 9. 2021. 22:34

15. rujna 2021. na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija održan je Go STEM sajam namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola. Učenici su imali prilike sudjelovati u različitim interaktivnim radionicama iz STEM područja (matematika, fizika, računarstvo, elektrotehnika, energija i očuvanje okoliša...).

 [više]

Sudjelovali smo u robotičkoj online simulacijskoj ligi

Autor: Administrator , 1. 7. 2020. 07:47

Tijekom online nastave (svibanj, lipanj) naši informatičari sudjelovali su u robotičkoj online simulacijskoj ligi koje je organizirao Hrvatski robotički savez. Natjecanje se provodilo online kroz 5 natjecateljskih kola. Zadaci su bili prilično složeni i učenici su morali programirati robota da prođe zadanu stazu prateći liniju, prolazi kroz labirint, putuje prometnicama kojima je dio dionice zatvoren itd. 
 [više]

Istraživanje na razini škole: Online nastava i digitalne kompetencije učenika

Autor: Administrator , 18. 5. 2020. 22:45

Ovo školsko istraživanje nastalo je nakon dva mjeseca online nastave (u periodu 13. ožujka do 13. svibnja 2020.). Cilj je bio ispitati utjecaj nastave informatike te digitalnih kompetencija učenika u online nastavi i online okruženju. Istraživanju je pristupilo 85% učenika 5.-8. razreda naše škole, od toga njih 90.1% pohađa nastavu informatike, a 9.9% ne pohađa nastavu informatike. Većina učenika (više od 85%) koji pohađaju nastavu informatike smatraju da su im informatička znanja i digitalne kompetencije stečene tijekom pohađanja nastave informatike pomogle u snalaženju u online nastavi.

 [više]

Online nastava: Obilježili smo Dan planeta Zemlje

Autor: Administrator , 27. 4. 2020. 22:09

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja te se na taj ljude potiče da osvijeste probleme zagađenja okoliša i opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog globalnog onečišćenja i njegovog porasta. Učenici 7. i 8. razreda ovaj važan dan obilježili su izradom animacija u programu https://brush.ninja/, a njihove kreativne i izvrsne radove pogledajte u nastavku.

 [više]

Uspjesi naših informatičara

Autor: Administrator , 28. 2. 2020. 21:50

Ove godine na županijsko natjecanje iz informatike pozvano je četvero učenika naše škole. Ponosni smo što imamo čak dva županijska prvaka! Lana Baćani i Ivano Šarac, učenici 5.razreda, natjecali su se u kategoriji Digitalne kompetencije. Ivano je osvojio 1. mjesto, a Lana 9. mjesto. Ivano se natjecao i u zahtjevnoj kategoriji - Algoritmi. Filip Sučić natjecao se u kategoriji 6. razreda (Digitalne kompetencije) i osvojio 12. mjesto. Luka Baćani, učenik 8.raz., u kategoriji Osnove informatike bez problema osvojio je 1.mjesto u Županiji! 

 

 [više]

Dan sigurnijeg interneta 2020.

Autor: Administrator , 20. 2. 2020. 21:57

I ove godine obilježili smo Dan sigurnijeg interneta. Učenici su ovaj put izrađivali stripove na različite teme vezane uz sigurnost na internetu kao npr. osobni podaci, e-trgovina, digitalni tragovi, online komunikacija itd. Stripove su izrađivali u programu https://www.storyboardthat.com/, a nekoliko njihovih radova možete pogledati u nastavku.

 [više]

E-twinning projekt: Saving Christmas!

Autor: Administrator , 29. 1. 2020. 22:33

Tijekom studenog 2019. - siječnja 2020. informatičari naše škole pod vodstvom učiteljice I.Vezjak sudjelovali su u eTwinning projektu Saving Christmas! Uz naše učenike, u projektu su još sudjelovali učenici iz Portugala, Poljske i Italije. Ukupno je u projektu sudjelovalo više od 100 učenika od 10-14 godina, a kroz projekt su povezali različite digitalne vještine i nastavne predmete kao što su informatika, engleski, povijest, geografija, međupredmetne teme itd.

 [više]

Natjecanje Dabar 2019

Autor: Administrator , 4. 12. 2019. 21:49

Od 11. do 15. studenoga održano je Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja. Već tradicionalno, sudjelovali su i učenici naše škole i to oko stotinjak učenika od 1.-8.razreda. Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku, logičko razmišljanje i računalno razmišljanje kroz online izazove koji se sastoje od niza zanimljivih zadataka.

 

 [više]

Eu Code Week 2019

Autor: Administrator , 27. 11. 2019. 21:44

2019. godine je u našoj školi (OŠ August Šenoa, Osijek) oko 90 učenika od 5.-8. razreda sudjelovalo u Europskom tjednu kodiranja(EU Code Week) kroz različite aktivnosti. Učenici su izradili vlastite chatbotove i ljubavne kalkulatore u programskom jeziku Python, stvarali su virtualne svijetove koje su kasnije sami doživjeli i istražili putem VR naočala itd. 

 [više]

Naši informatičari među najboljim učenicima u Osječko-baranjskoj županiji

Autor: Administrator , 18. 6. 2019. 13:31

Predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin 14. lipnja 2019. godine u sjedištu Osječko-baranjske županije primio je učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prva mjesta na županijskim i međužupanijskim natjecanjima te pobjednike državnih natjecanja u tekućoj školskoj godini. Među njima su se našli i učenici naše škole: Luka Baćani (7.raz.) koji je osvojio zapažen rezultat na županijskom natjecanju iz informatike u kategoriji Razvoj softvera te Zvonimi Sučić (8.raz.) koji je osvojio zapažen rezultat na natjecanju iz informatike u kategoriji Razvoj softvera te prvo mjesto na županijskom natjecanju iz informatike u kategoriji Osnove informatike

 [više]

Aplikacija za vizualni prikaz razlomaka

Autor: Administrator , 5. 6. 2019. 23:42

Zvonimir Sučić, učenik osmog razreda izradio je zanimljivu aplikaciju za grafički prikaz razlomka u obliku decimalnog broja. Svoj rad predstavio je na izložbi povodom obilježavanja 50. godišnjice naše škole. 

 [više]

I ove godine sudjelovali smo na robotičkom natjecanju CM Liga

Autor: Administrator , 9. 5. 2019. 23:16

U školskoj godini 2018./2019. po treći put sudjelovali smo u natjecanju iz robotike CM Liga kroz koji učenici programiraju mBot robote te rješavaju različite probleme i problemske zadatke. Natjecanje se odvijalo kroz četiri kola tijekom školske godine, a neki od problema bili su: praćenje crte, pronalaženje izgubljenog prijatelja i izbjegavanje prepreka. 

 [više]

Državno natjecanje iz informatike

Autor: Administrator , 1. 4. 2019. 08:10

Državno natjecanje iz informatike INFOKUP 2019. i ove godine se održalo u Primoštenu od 19.-22. ožujka 2019.  Učenici iz cijele države natjecali su se u kategorijama: Logo, Primjena algoritama, Digitalne kompetencije, Razvoj softvera i Osnove informatike. Naša škola je po treći puta sudjelovala na državnom natjecanju iz informatike, a ove godine školu je predstavljao učenik Zvonimir Sučić (8.a). Zvonimir je nakon osvojenog prvog mjesta na Županijskom natjecanju u kategoriji Osnove informatike bio pozvan na Državno natjecanje kao jedini osnovnoškolski predstavnik iz Osijeka.

 [više]

Luka i Zvonimir izradili su web aplikaciju za učenje programiranja

Autor: Administrator , 25. 3. 2019. 23:33

Luka Baćani (7.raz.) i Zvonimir Sučić (8.raz.) ove godine sudjelovali su na županijskom natjecanju iz informatike u kategoriji Razvoj softvera gdje su predstavili svoj rad Pyddle. Pyddle je web aplikacija koja vas uči programirati u Pythonu kroz zagonetke. Kroz nju morate biti kreativni i riješiti zadani problem kako bi otkrili sljedeću zagonetku. Neke od korištenih tehnologija su HTML, CSS, PHP, JS, jQUERY i naravno programski jezik Python.

 [više]

Obilježili smo Dan sigurnijeg interneta

Autor: Administrator , 10. 2. 2019. 10:35

Učenici naše škole proteklih su dana sudjelovali u različitim aktivnostima kako bi  obilježili Dana sigurnijeg Interneta. Peti razredi su na satu razrednika kratkom anketom pokazali kako gotovo svi svakodnevno koriste neku od društvenih mreža i putem njih komuniciraju s prijateljima. Rekli su kako često koriste ružne riječi, kako u komunikaciji u živo, tako i putem društvenih mreža. Učenici su imali prilike na kratko vidjeti kako je to kad ih netko javno izvrgne ružnim riječima, te su o tome kako se osjećaju pričali s drugima. Kroz aktivnosti su ih vodile razrednice. Sat su završili pisanjem lijepih poruka jedan drugome. 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 NAŠA ŠKOLA

Program Eko-Škole

Priloženi dokumenti:
Vizija i misija skole.ppt

Raspored informacija

Razredne obavijesti

   

   

   

   

Raspored zvonjenja

LATINSKE IZREKE
untitled

Jelovnik

 TJEDNI JELOVNIK: 

28.11.-2.12.2022.

PONEDJELJAK: pizza

UTORAK:piroška vanilija- malina

SRIJEDA: kifla s makom

ČETVRTAK: lepinjice sa sirom-voće

PETAK: krofna sa čokoladom

 

 

 

Školski facebook

Izvannastavne aktivnosti

ANKETA
Koliko vremena dnevno provedeš na internetu?


Kalendar
« Prosinac 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola August Šenoa Osijek / Drinska 14, HR-31000 Osijek / os-asenoa-os.skole.hr / ured@os-asenoa-os.skole.hr
preskoči na navigaciju