preskoči na sadržaj

Osnovna škola August Šenoa Osijek

Ekolozi

NOVI PROJEKT PRIRODNJAKA 3.B RAZREDA

 

Ostvarujući projekt Briga za zdravlje učenici 3.b razreda koji idu na dodatnu nastavu iz prirode  i društva imali su prigodu upoznati američki nogomet. U goste su pozvali Nevena Pavića člana Kluba američkog nogometa Osijek Cannons (Topovi Osijek). Neven ih je ukratko upoznao s radom kluba koji je osnovan prije tri godine. Govorio im je o opremi koju igrači trebaju imati, pravilima igre, bodovanju, veličini igrališta, treninzima i dr. Učenici su pokazali veliko zanimanje za ovaj novi i zabavni šport. Pogledali su i kratak film o treninzima  Cannons-a. Naučili su nekoliko pravila ovog športa i uz veliko veselje i sami zaigrali ovaj izazovan šport. Saznali su da Cannons-i sudjeluju u brojnim humanitarnim akcijama što je za svaku pohvalu. Budući da im vrijeme nije bilo naklonjeno te su sve morali odraditi u učionici jedva čekaju ponovni susret kada će zaigrati u školskom dvorištu.

 

mr. sc. Biljana Pavić

 

 

Prije tjedan dana (6. 3. 2012.) mali ekolozi postavili su pokus s vodom koju su uzorkovali na bajeru u Kupskoj ulici. Nakon što su saznali osnovne podatke o mikroskopu, mali istraživači mikroskopirali su vodu iz bajera. Saznali su da se u vodi nalaze brojni mikroorganizmi. U kapljici vode  mikroskopom su vidjeli euglenu, papučicu, amebu, zvončić i zelene alge. Nakon mikroskopiranja svoja zapažanja zabilježili su i nacrtali u radni listić i riješili križaljku. Naučili su da samo pročišćenu, pitku i zdravu vodu smiju rabiti za piće.

 

mr.sc. Biljana Pavić

 

 

 

14. ožujka 2012. mali ekolozi 3.b razreda reciklirali su papir. Sam postupak recikliranja papira naučili su prošle godine kada im je radionicu održala gospođa Ljubica Farkaš iz Udruge Prijatelji okoliša. Tada im je Udruga donirala i pribor za recikliranje papira. Reciklirajući papir ekolozi su naučili da tako čuvaju šume, štede energiju i vodu. Papir koji su sami napravili uporabit će za likovne radove, izradu čestitki i slično.

 

mr.sc. Biljana Pavić

 

 

Mali ekolozi 3.b razreda pripremaju se za obilježavanje 22. ožujka Svjetski dan voda. Prošli tjedan posjetili su bajer u Kupskoj ulici. Dobivši naputke od svoje učiteljice mr.sc. Biljane Pavić, poput malih istraživača izmjerili su temperaturu zraka i vode, uzorkovali vodu, fotografirali okoliš i promatrali vodu. Vrativši se u školu postavili su eksperiment iz kojeg će saznati što se to krije u kapljici vode. Očekuje ih još zanimljivih aktivnosti kao što su pravljenje preparata, mikroskopiranje vode iz bajera, posjet Vodovodu, predavanje o vodama ribiča iz Športsko-ribolovnog kluba Jug 2, uređenje bajera, izrada prezentacije,  plakata na satu engleskog jezika i uređenje panoa u predvorju škole.

 

mr.sc. Biljana Pavić

 

 

 

EKOLOZI VALENTINOVU!

 

Uoči Valentinova ekolozi 3.b razreda izradili su plakat kojim je poticano međusobno povjerenja, bolja povezanost, razumijevanja i tolerancija. U izrezana srca upisivali su lijepe misli vezane za ljubav. Prepoznali su je kao osjećaj koji nam treba.

 

U knjizi Mudre misli pronašli su o ljubavi… Izdvajamo jednu

 

Ljubav je sreća koju dajemo jedan drugome.

                                                       (G. Sand)

 

mr.sc. Biljana Pavić

 

 

 

EKOLOZI BILI NA KLIZANJU

Prve veljače ekologe naše škole nije omela ni niska temperatura u odlasku na klizanje.
Zajedno sa svojom učiteljicom Biljanom Pavić u popodnevnim satima išli su na Gradsko klizalište. Tamo su pokazali svoje klizačke vještine. Umorni i zadovoljni vratili su se do škole gdje su ih dočekali  roditelji. Putem do škole moglo se čuti kako će se u slast večerati čvarci i ostale slavonske delicije.

mr.sc. Biljana Pavić

 

 

 


NAŠA ŠKOLA

Program Eko-Škole

Priloženi dokumenti:
Vizija i misija skole.ppt

Raspored informacija

Razredne obavijesti

   

   

   

   

Raspored zvonjenja

LATINSKE IZREKE
untitled

Školski facebook

Izvannastavne aktivnosti

ANKETA
Koliko vremena dnevno provedeš na internetu?


Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola August Šenoa Osijek / Drinska 14, HR-31000 Osijek / os-asenoa-os.skole.hr / ured@os-asenoa-os.skole.hr
preskoči na navigaciju