preskoči na sadržaj

Osnovna škola August Šenoa Osijek

Pobjedili smo na nagradnom natječaju "Selfie u knjižnici - što mi znači knjižnica"

Autor: Administrator , 14. 11. 2016.

Natječaj za Najbolji selfie u knjižnici na temu Što mi znači knjižnica objavilo je Hrvatsko knjižničarsko društvo povodom obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica 11. studenoga 2016.  Na natječaj je pristiglo 86 fotografija od 77 autora iz cijele Hrvatske. Nagrađena fotografija snimljena je u knjižnici OŠ August Šenoa, a snimile su učenice 8. razreda Karla Kulić i Martina Ramljak, članice školske foto-grupe pod vodstvom učiteljice informatike, I.Vezjak. 

Za prve tri najbolje fotografije osigurane su nagrade, a javno proglašenje pobjednika bilo je na Središnjoj svečanosti Dana hrvatskih knjižnica, 11.11. 2016. u Zagrebu, u Hrvatskoj knjižnici za slijepe. 

Kriteriji prema kojem su potom analizirane prispjele fotografije bili su tehnička izvedba, kompozicija i originalnost. Najbolje „selfije“, bez rangiranja, poslale su sljedeće tri autorice „selfija“: 

ALEKSANDRA ĐURAČIĆ ZEČEVIĆ - Gradska knjižnica Đurđevac 
MARTINA RAMLJAK, KARLA KULIĆ – Knjižnica OŠ „August Šenoa“ Osijek 
LUNA VARGA – Knjižnica OŠ Koprivnički Bregi

Žiri je također pohvalio i fotografiju učenice 8.razreda Lucije Lauš

Tim povodom prigodnu diplomu i pobjednički plakat našim učenicama u školskoj knjižnici u petak 11.11.2016 u 11 h uručio je ravnatelj K.Ćosić. Nakon toga učenice su u knjižnici održale i foto radionicu za učenike razredne nastave, a pod vodstvom knjižničarke A.Bokor učenici su prikazali i kratku predstavu na temu zadane pročitane lektire.

Uz Dan hrvatskih knjižnica, školska knjižnica OŠ August Šenoa pod vodstvom knjižničarke A. Bokor ovaj i prošli mjesec kroz niz aktivnosti za učenike svih razreda i njihove roditelje također obilježava Mjesec hrvatske knjige. Program možete pogledati ovdje.

Hrvatsko knjižničarsko društvo ustanovilo je 2010. godine Dan hrvatskih knjižnica s ciljem bolje vidljivosti i prepoznatljivosti knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti, upoznavanja s mnogostrukim i važnim poslanjem i ulogom knjižnica u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinaca i zajednice u cjelini te razgradnje stereotipnih predodžbi o knjižnicama i knjižničarima.

Ovogodišnji Dan hrvatskih knjižnica odvija se pod sloganom Knjižnice za bolje sutra. Budimo aktivni, zagovarajmo zajedno! kako bi se osnivače, korisnike, suradnike i širu javnost potaknulo ne samo na razmišljanje o tome što knjižnica znači za njih i njihovu zajednicu, već i na zagovaranje širenja i modernizacije hrvatskih knjižnica kao mjesta na kojima svatko može pronaći potrebne izvore za stjecanje novih znanja i vještina te prostor za susrete sa suradnicima i prijateljima.

Vijest objavljena u Glasu Slavonije: http://www.glas-slavonije.hr/317015/3/Obiljezili-Dan-hrvatskih-knjiznica
NAŠA ŠKOLA

Program Eko-Škole

Priloženi dokumenti:
Vizija i misija skole.ppt

Raspored informacija

Razredne obavijesti

   

   

   

   

Raspored zvonjenja

LATINSKE IZREKE
untitled

Jelovnik

 TJEDNI JELOVNIK: 21..-23.12.2020.

PONEDJELJAK: kukuruzni klipić- mlijeko

UTORAK: sendvič

SRIJEDA:: pizza- jabuka

ČETVRTAK: -

PETAK: -

 

DOBAR TEK!

Vaša teta kuharica Anica

 

Školski facebook

Izvannastavne aktivnosti

ANKETA
Koliko vremena dnevno provedeš na internetu?


Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola August Šenoa Osijek / Drinska 14, HR-31000 Osijek / os-asenoa-os.skole.hr / ured@os-asenoa-os.skole.hr
preskoči na navigaciju