preskoči na sadržaj

Osnovna škola August Šenoa Osijek

 > Naslovnica

Obilježili smo Dan škole Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 15. 11. 2018. 22:44

U srijedu, 14.11. obilježili smo Dan škole kao projektni dan pod nazivom „Rastimo zajedno“ u suradnji s lokalnom zajednicom. Organiziran je niz raznolikih radionica u kojima su osim naših učitelja sudjelovali i razni gosti koji djeluju i rade u našoj lokalnoj zajednici, a dio učenika posjetio je i niz kulturnih i drugih ustanovama u našem gradu koji su nam ponudili gostoprimstvo. Ravnatelj škole Krešimir Ćosić i učiteljica razredne nastave Ljiljana Opančar gostovali su u programu Radio Osijeka koji možete poslušati u privitku.

 [više]

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Administrator , 12. 11. 2018. 21:46

Osječko-baranjska županija i ove godine u suradnji s Gradom Osijekom i osnovnim i srednjim školama obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara paljenjem lampiona na ulicama grada Osijeka. Ovim vas putem pozivamo da i ove godine sudjelujete u ovome projektu u subotu, 17. studenog 2018. u 18 sati. Učenici i profesori trebaju doći u Vukovarsku ulicu u 17.50 sati. Učenici naše škole lampione će postaviti niz Vukovarsku ulicu od Zagrebačke do ulice O.Keršovanija (strana ulice: jug).

 [više]

Dan škole - obavijest o programu i prijevozu (14.11.)

Autor: Administrator , 10. 11. 2018. 13:53

Ove godine Dan škole  ima poseban značaj jer škola puni 50 godina postojanja. Kako je to velika obljetnica  obilježit ćemo je tijekom ove školske godine  na više načina, a završit ćemo s velikom svečanom priredbom i izložbom u svibnju 2019. U srijedu  14. 11. 2018. obilježavamo Dan škole

 [više]

Dobili smo donaciju knjiga za školsku knjižnicu

Autor: Administrator , 7. 11. 2018. 14:02

Akadernija za unljetnost i kulturu u Osijeku povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2018, donirala je školskoj knjižnici OŠ August Šenoa nekoliko primjeraka naslova Rič, Maja, Čudnovate zgode šegrta Hlapića:  ( građa lagana za čitanje ). 1. Izd. Osijek: Sveučilište  Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za kulturologiju, 2013.  Vrijedan donatorski paket preuzeo je ravnatelj Krešimir Ćosić, prof. te je dekanici Umjetničke akademije  prof. dr. sc. Heleni Sablić Tomić zaželio uspjeh u radu i nastavak ovakvih akcija. Prvim donatorskim sajmom Akademije naslovljenim "KNJIGA ZA 5" koji se održava  na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi koordinirao je dr.sc.Hrvoje Mesić. 
 [više]

Predstava "Majstori" u kinu Urania

Autor: Administrator , 5. 11. 2018. 13:56

Kazalište Teatar to go nastavlja s razvijanjem koncepta otvorene scene u Osijeku, nakon uspješne predstave "Majstori" ovog listopada u dvorištu Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Detalje o novoj izvedbi pročitajte u nastavku.

 [više]

Grad Osijek: Traže se studenti pomoćnici u nastavi

Autor: Administrator , 2. 11. 2018. 13:34

Grad Osijek traži desetak redovitih studenata koji će za 20 kuna po satu raditi kao pomoćnici u nastavi u osnovnim školama na području grada – pomagat će učenicima s teškoćama u savladavanju nastavnog gradiva i socijalizaciji. Kako je riječ o pedagoško-socijalnom radu, poželjna struka je pedagoškog smjera, pa su idealni kandidati studenti-apsolventi Filozofskog fakulteta i Fakulteta za odgojno-obrazovne znanosti, a velika je prednost ako su spremni raditi sve do završetka nastavne godine.

 [više]

Obavijest

Autor: Administrator , 29. 10. 2018. 15:32

U četvrtak 1.11. 2018 je državni praznik i neradni dan. U petak 2. 11. 2018 je ne nastavni dan i neće biti redovne nastave zbog obilježavanja blagdana Svi sveti i Dušni dan. Redovita nastava počinje u ponedjeljak 5. 11. 2018 prema rasporedu. Svim učenicima njihovim obiteljima i djelatnicima želim da dostojno obilježe spomen svih svetih, onih nebrojenih tisuća i tisuća koji su za svoga ovozemnog života živjeli čestito.

S poštovanjem 

Ravnatelj: Krešimir Ćosić, prof.

 [više]

Dan Eko-škole i Dane zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Administrator , 22. 10. 2018. 21:11

Ovogodišnji Dan Eko-škole posvetili smo kravati. Naime 18. listopada svake godine obilježava se hrvatski i svjetski Dan kravate. Taj dan izvedena je,  2003. godine, spektakularna instalacija Kravata oko Arene u Puli. Tom instalacijom, s najvećom kravatom na svijetu, simbolički je povezano antičko i suvremeno doba, a crvenom bojom kravate svijetu je upućena poruka ljubavi i suživota među ljudima i narodima. (http://academia-cravatica.hr/ )

 [više]

Prenosimo iz tiska: Najpoznatiji hrvatski modni dodatak bio je nezaobilazan u cijeloj školi (Glas Slavonije)

Autor: Administrator , 19. 10. 2018. 21:50

Lijepo je vidjeti svih naših 279 učenika, sve naše djelatnike i nastavnike uključene u današnje zanimljive i svečane aktivnosti, zadovoljno je rekao Krešimir Ćosić, ravnatelj OŠ August Šenoa, u kojoj su jučer održane čak tri manifestacije. Dan ekoškole i Dan kravate te Dani kruha, odnosno Dani zahvalnosti za plodove zemlje međusobno su se isprepleli i spojili u jedno veliko događanje. Ravnatelj škole Krešimir Ćosić i učiteljica razredne nastave Ljiljana Opančar ovom su prilikom gostovali i u programu hrvatskog radia radio Osijek.

 [više]

Rezultati akcija prikupljanja staroga papira održanih 10. i 11. 10. 2018.

Autor: Administrator , 16. 10. 2018. 21:29

U  posljednjoj akciji prikupljanja staroga papira prikupljeno je 4168 kg papira. Čestitamo i zahvaljujemo svima koji su pomogli da za našu knjižnicu prikupimo 843 kg papira i tako kupimo par novih knjiga za knjižnicu. Također zahvaljujemo i pohvaljujemo naše  prvašiće i njihove  učiteljice Anu Vuksanović i Sandu Lukendu  koji su u ovoj akciji prikupili 799 kg papira - 1. B odnosno 563 kg 1.A. 

 [više]

Akcija „Prošetajmo zajedno“Dan bijelog Štapa“

Autor: Administrator , 16. 10. 2018. 16:54

U ponedjeljak 15.10. učenici 4.a OŠ August Šenoa u pratnji pedagoginje I. Gašparac, studentice N.Martinović i razrednice M.Lišnić sudjelovali su u akciji „Prošetajmo zajedno“ povodom Međunarodnog dana slijepih „Dan bijelog štapa“.

 [više]

Aktivnosti na Dan Eko-škole (Dan kravate 18.10.2018)

Autor: Administrator , 16. 10. 2018. 10:59

Ovogodišnji Dan Eko-škole posvetit ćemo kravati i raznim aktivnostima dati svoj doprinos obilježavanju Dana kravata. U nastavku možete pogledati obavijesti vezane uz taj dan, 18.10. (četvrtak).

 [više]

Vježbalište Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti

Autor: Administrator , 10. 10. 2018. 21:26

U prostorima Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti svečano ja potpisan ugovor između fakulteta i  OŠ August Šenoa koja je već godinama vježbalište fakulteta. 
Ugovor su potpisali izv.prof.dr.sc.Emina Berbić Kolar, prodekanica za nastavu i ravnatelj Krešimir Ćosić, prof. Potpisom ugovora studentima je osigurano kontinuirano usavršavanje, a učenicima škole učenje uz  najnovijia postignuća i ideje koje dolaze sa Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. 
 [više]

Obavijest

Autor: Administrator , 3. 10. 2018. 15:58

U petak 5.10. je nenastavni dan tijekom kojega će naši učitelji obilježiti Dan učitelja te redovne nastave neće biti. U ponedjeljak 8.10. je državni praznik Dan neovisnosti. Nastava počinje u utorak 9.10.2018 prema rasporedu. Svim učiteljima čestitam njihov dan, Dan učitelja. Svim djelatnicima, učenicima i njihovim obiteljima čestitam Dan neovisnosti koji želim da provedete sa obiteljima uživajući u tekovinama naše domovine Hrvatske.

 S poštovanjem,

ravnatelj Krešimir Ćosić, prof.

 [više]

Dan učitelja

Autor: Administrator , 2. 10. 2018. 12:38

 [više]

Ususret 50. - toj godišnjici škole

Autor: Administrator , 2. 10. 2018. 12:21

Ususret 50. - toj godišnjici škole ispunili smo zidove škole zahvalnicama i priznanjima.  Za estetsko uređenje pobrinuo se domar škole Antun Krstin koji je sva naša priznanja postavio na prava mjesta gdje su na ponos svim našim učiteljima i učenicima. 

 [više]

Projekt Grada Osijeka – Centar izvrsnosti Osijek: Razvoj darovitosti učenika osnovnih škola Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 26. 9. 2018. 11:26

Grad Osijek, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Odsjek za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež, kao osnivač osnovnih škola na svom području, nositelj je u školskoj 2018./2019. godini obrazovnog projekta pod naslovom Centar izvrsnosti Osijek. Projekt je u svojoj drugoj godini izvedbe. Od školske 2017./2018. godine donosi besplatne obogaćujuće obrazovne aktivnosti u području znanosti i umjetnosti za darovite osječke učenike 5. – 8. razreda osnovne škole. Iz gradskoga su proračuna za projekt izdvojena sredstva koja su usmjerena u odgojno-obrazovni rad učitelja s darovitim učenicima, u edukacije učitelja, u nabavku opreme i materijala za cjelogodišnji rad učitelja s učenicima te u pripremu autorskih obogaćenih nastavnih materijala. Projekt predstavlja novost u obrazovanju darovitih osnovnoškolskih učenika Grada Osijeka s ciljem razvoja i njegovanja učeničkih kreativnih ponašanja i izvrsnosti.

 [više]

LABUS sajam

Autor: Administrator , 26. 9. 2018. 11:15

Dana 20. i 21. rujna 2018. godine na FERIT-u (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija) održao se LABUS sajam. 
LABUS sajam namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola te ostalim zainteresiranim građanima. Održane su brojne prezentacije, u kojima su mogli sudjelovati i posjetitelji,  aktivnosti/radionice te prezentacija praktičnih studentskih radova koje su oni izradili u okviru završnih i diplomskih programa.
Tijekom sajma izvedeni su brojni zanimljivi pokusi iz temeljnih područja (matematike, kemije, fizike) i primijenjenih inženjerskih znanstvenih područja u koje su se posjetitelji mogli aktivno uključiti te im se na taj način, kroz igru, približila znanost te primjena novih modernih tehnologija.
 [više]

Poslijepodnevne informacije

Autor: Administrator , 24. 9. 2018. 17:40

U srijedu, 26. rujna, poslijepodnevne informacije za roditelje se neće održati zbog nedavno održanih roditeljskih sastanaka i mogućeg uvida u ocjene i izostanke putem aplikacije e-Dnevnik. Od listopada će se poslijepodnevne informacije redovito održavati kao i do sada, svake zadnje srijede u mjesecu.

 [više]

EKOLOZI 6.B NA IZLOŽBI BUNDEVA I TIKVICA U GČ RETFALA

Autor: Administrator , 17. 9. 2018. 17:48

Tradicionalno jedanaesti  put, prigodom Dana GČ Retfala, Centar za kompost i gospođa Mira Jelčić organiziraju izložbu bundeva i tikvica.

 [više]

Sudjelovali smo na Forumu - kružno gospodarstvo i zelena radna mjesta

Autor: Administrator , 7. 9. 2018. 19:46

U Osijeku je 6. 9. 2018. u BIOS-u održan Forum - kružno gospodarstvo i zelena radna mjesta kao dio projekta "2REGION2SUSTAIN“ koji u Osijeku provodi UNIKOM d.o.o. Našu školu na forumu je predstavljala mr.sc. Biljana Pavić.

 [više]

Sigurno u prometu

Autor: Administrator , 30. 8. 2018. 11:15

29. kolovoza novinari HTV-a u emisiji Regionalni dnevnik razgovarali su s ravnateljem škole, g. Krešimirom Ćosićem o sigurnom ponašanju u prometu. Prilog možete pogledati u nastavku.

 

 [više]

Kalendar za školsku godinu 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 27. 8. 2018. 21:56

Školska godina počinje 1. rujna 2018., a završava 31. kolovoza 2019. godine. Nastavna godina počinje 3. rujna 2018., a završava 14. lipnja 2019. godine. Nastava se ustrojava u dva polugodišta.

  • Prvo polugodište traje od 3. rujna 2018. do 21. prosinca 2018. godine.
  • Drugo polugodište traje od 14. siječnja 2019. do 14. lipnja 2019., a za učenike završnih razreda srednje škole do 22. svibnja 2019. godine.
 [više]

Priredba za prve razrede

Autor: Administrator , 27. 8. 2018. 21:38

U ponedjeljak, 3. rujna 2018. u 9,00 sati u dvorani škole održat će se priredba za prvašiće nakon koje će učiteljice prvih razreda Sanda Lukenda i Ana Vuksanović prozvati učenike  i poći s njima u učionice, a za to vrijeme roditelji će se zadržati u dvorani s ravnateljem škole Krešimirom Ćosićem i pedagoginjom Ivanom Gašparac gdje će dobiti obavijesti o produženom boravku i užini. Na kraju druženja roditelji će se pridružiti djeci i učiteljicama u učionicama te preuzeti udžbenike. Tijekom prva dva tjedna nastave prvašići će imati tri školska sata od 8,00 do 10,30 sati. Roditeljski sastanak je u utorak, 4. rujna 2018. u 18 sati.  [više]

„Prikupi plastični čep i odloži u kutiju za skupi lijek!“

Autor: Administrator , 13. 7. 2018. 21:31

Zahvaljujemo djelatnicima i učenicima naše škole, njihovim roditeljima i ostalim članovima obitelji koji su se već treću godinu uključili u akciju prikupljanja plastičnih čepova. Sudjelujemo u ovom projektu već treću godinu i zadovoljstvo nam je reći kako smo u tom razdoblju prikupili 300-tinjak kilograma i predali ih u E-Kolektor koji je doznačio novčana sredstva Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma za kupovinu skupih lijekova koji su potrebni oboljelima. 

 [više]

Odoše osmaši....

Autor: Administrator , 12. 7. 2018. 11:45

I dok su ostali učenici naše škole svoje svjedodžbe dobili tijekom prijepodneva 3. srpnja 2018., naši su osmaši završavali pozdravne govore, pripremali svitke s porukama, a neki ležerno razmišljali što će odjenuti za svoju svečanu podjelu svjedodžbi.

 

 [više]

Obavijest učenicima osmih razreda

Autor: Administrator , 9. 7. 2018. 11:44

U utorak, 10. srpnja 2018. u 12:00 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata te se poredak odabranih škola više neće moći mijenjati. 

Učenici s roditeljima trebaju doći potpisati prijavnicu u školu u srijedu, 11. srpnja 2018. od 9-12 sati. Samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka.

 

 [više]

Obavijest o udžbenicima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 5. 7. 2018. 16:03

U školskoj godini 2018./2019. svi će učenici dobiti udžbenike od prethodne generacije. Popis udžbenika nalazi se u privitku.

Roditelji su dužni kupiti sav ostali radni materijal: radne udžbenike, radne bilježnice, mapu, kutiju za tehničku kulturu, koji se nalaze u prilogu. 

Radne bilježnice iz informatike roditelji ne trebaju kupovati.

 [više]

Jednodnevni izlet trećih razreda (Đakovo-Slavonski Brod)

Autor: Administrator , 15. 6. 2018. 12:29

Učenici 3.a i 3.b razreda u pratnji učiteljica Mirne Lišnić i Jasenke Matijević te psihologinje Tihane Toth su 25.5.2018. u jutarnjim satima krenuli na jednodnevni izlet “Uplovite u bajku” u Đakovo i Slavonski Brod.

 [više]

Vježba evakuacije

Autor: Administrator , 14. 6. 2018. 14:01

Danas smo proveli vježbu evakuacije iz škole. Svi učenici i djelatnici škole napustili su zgradu u skladu sa evakuacijskim planovima. Okupljanje nakon evakuacije bilo je na školskom igralištu, a nakon provedene vježbe nastava se nastavila prema rasporedu. 

 
 [više]

Upisi u prvi razred šk.god. 2018./2019.

Autor: Administrator , 7. 6. 2018. 11:05

Upis djece u prvi razred provodit će se u svim osnovnim školama Osječko- baranjske županije 11. i 12. lipnja 2018. u vremenu od 8- 12 sati i 16- 19 sati.

Na upis je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu ili uvjerenje o prebivalištu.

 [više]

Lektira iz kutije

Autor: Administrator , 5. 6. 2018. 14:23

Tko kaže da čitanje lektire mora biti dosadno? Da to nije ni približno tako, pokazali su učenici sedmoga razreda koji su u četvrtak na dvosatu hrvatskoga jezika pročitane romane interpretirali i predstavili na posve nov način.

 [više]

Hrvatski festival biciklističke rekreacije

Autor: Administrator , 1. 6. 2018. 17:31

Savez sportske rekreacije Sport za sve Osječko-baranjske župnaije u suradnji sa Hrvatskim savezom sportske rekreacije Sport za sve i Sportskom zajednicom Osječko-baranjske županije u vremenu od 8. do 10. lipnja 2018. organizira 13. Hrvatski festival biciklističke rekreacije (FEBIRE).

 

 [više]

Kamp održivog razvoja

Autor: Administrator , 30. 5. 2018. 14:00

U sklopu projekta "Održi SE", koji ima za cilj prenijeti specifična znanja, vještine i vrijednosti u skladu s načelima održivog razvoja,  udruga ISKRA waldorfskainicijativa ovaj put organizira dvodnevno kampiranje za učenike u dobi od 12 do 15 godina.

 [više]

Kalkulator za upis u srednju školu

Autor: Administrator , 18. 5. 2018. 15:33

Upis željene srednje škole nerijetko zadaje glavobolju kako učenicima, tako i njihovim roditeljima. S ciljem olakšanja tog procesa, portal Srednja.hr prije nekoliko je godina pokrenula „Kalkulator bodova za upis u srednju školu“. 

 [više]

Budimo zajedno čuvari hrvatske tradicijske kulture

Autor: Administrator , 14. 5. 2018. 17:29

U prilogu prenosimo članak Radio Osijeka i zvučni zapis intervjua nastavnice Biljane Pavić te ravnatelja Krešimira Ćosića o  obilježavanju projektnog dana Eko-škole.

 [više]

Festival cvijeća

Autor: Administrator , 14. 5. 2018. 09:17

Učenici naše škole sudjelovali su 12. 5. 2018.  na Festivalu cvijeća.

 [više]

Stvarali smo bećarce, posjetili Topolje, učili o lipicancima

Autor: Administrator , 14. 5. 2018. 08:34

U prilogu pročitajte članak Glasa Slavonije i pogledajte kako je naša škola obilježila Dan Eko-škole.

 [više]

Dan Eko-škole - Europska godina kulturne baštine 2018. - Budimo zajedno čuvari hrvatske tradicijske kulture

Autor: Administrator , 14. 5. 2018. 08:26

Europski parlament i Vijeće donijeli su 17. svibnja 2017. godine Odluku (EU) 2017/864 o Europskoj godini kulturne baštine 2018.

Stoga je i tema našeg ovogodišnjeg Dana Eko-škole bila posvećena obilježavanju Europske godine kulturne baštine.  Raznovrsnim događanjima 11. svibnja 2018. obilježili smo taj dan s ciljem podizanja svijesti o važnosti i značenju kulturne baštine.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 NAŠA ŠKOLA

Program Eko-Škole

Priloženi dokumenti:
Vizija i misija skole.ppt

Raspored informacija

LATINSKE IZREKE
untitled
Razredne obavijesti

   

   

   

   

Raspored zvonjenja

Jelovnik

TJEDNI JELOVNIK 12.11.-16.11.2018.

PONEDJELJAK: kroasan- cedevita

UTORAK: hrenovka u tijestu

SRIJEDA: buhtla s kakao kremom- sok

ČETVRTAK: pizza

PETAK: pletenica- voćni jogurt

 

 

DOBAR TEK!

Vaša teta kuharica Anica

 

Školski facebook

Izvannastavne aktivnosti

ANKETA
Koliko vremena dnevno provedeš na internetu?


Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Na današnji dan

14.3.1879.

Datoteka:Albert Einstein Head.jpg

1879. - rođen Albert Einstein, njemački fizičar i nobelovac.

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola August Šenoa Osijek / Drinska 14, HR-31000 Osijek / os-asenoa-os.skole.hr / ured@os-asenoa-os.skole.hr
preskoči na navigaciju